18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportNarcisa Lecuşanu rămâne la Oltchim

Narcisa Lecuşanu rămâne la Oltchim

Ioan Gavrilescu spune că formaţia vâlceană are şanse minime să mai facă transferuri până la debutul campionatului.

Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a confirmat faptul că Narcisa Lecuşanu va mai juca la campioana României încă un sezon: „Noi am pierdut-o faţă de sezonul trecut numai pe Ionela Gâlcă, jucătoare care a plecat la Braşov. În rest, avem lotul intact, plus cele două transferuri din Ungaria (Gabriella Szucs şi Rita Borbaş). Nu ne facem griji. Nu vom face transferuri doar de dragul de a aduce handbaliste la număr.
Nici nu prea mai avem pe cine aduce. Aşteptăm terminarea Jocurilor Olimpice din China. Poate luăm una sau două rusoaice. În prezent, cu jucătoarele din Rusia nici nu poţi vorbi, să negociezi, nici vorbă“.

„Suntem în dezavantaj“

Ioan Gavrilescu spune că Oltchim are un uşor handicap, având în vedere că va începe pregătirea târziu: „Noi avem programată reunirea lotului pe 21 iulie. Deocamdată, ne putem baza doar pe şapte handbaliste. Avem un dezavantaj, dar mergem înainte. Până pe 3 august, de antrenamente se va ocupa antrenorul secund Aurelian Roşca, apoi îşi va intra în rol croatul Ivica Rimanic. La finalul lunii august, vor veni şi jucătoarele de la lot. Sperăm să nu fie accidentări. Aceasta este dezavantajul unui an olimpic, dar nu ne plângem. Important este că România, cu multe jucătoare ale Oltchimului în lot, a reuşit calificarea la o astfel de mare competiţie. Derbiul cu Rulmentul a picat un pic cam devreme, dar îl vom pregăti aşa cum trebuie, la victorie“.

Egal în revanşa contra Ungariei

Naţionala de handbal feminin a României a susţinut la Nyiregyhaza revanşa partidei de pregătire contra Ungariei, câştigată cu scorul de 27-25 la Cluj-Napoca. Elevele lui Gheorghe Tadici au dominat şi această partidă şi au condus în debutul întâlnirii cu 5-1, pe fondul unui joc bun prestat de clujeanca Ani Senocico şi de portăriţa Oltchimului, Luminiţa Huţupan Dinu. România a continuat să joace peste Ungaria şi tricolorele au condus cu 8-2 (min. 9) şi 10-3 (min. 14). Vedeta gazdelor,  Anita Gorbitz, a avut o prestaţie sub aşteptări, fiind anihilată de apărarea gândită de Tadici, dar unguroaicele au intrat la cabine cu un handicap de doar două goluri, 13-15. În partea a doua a întâlnirii, cei doi tehnicieni români au rulat întreg lotul pe care l-au avut la dispoziţie şi Ungaria a revenit în meci, egalând în minutul 34, 16-16. Cei doi arbitri au încercat să le ajute pe gazde şi finalmente scorul a fost 28-28, un rezultat bun pentru România, care pare să-şi fi depus o candidatură serioasă la cucerirea unei medalii olimpice la Beijing. Marcatoarele României au fost: Ani Senocico (9 goluri), Brădeanu (4), Elisei-Ardean (3), Meiroşu (3), Bârsan (2), Neagu (2), Olteanu-Nechita (1), Stanca (1), Amariei (1), Lecuşanu (1) şi Maier (1). Între titularele Ungariei s-au aflat şi cele două jucătoare transferate de Oltchim Râmnicu Vâlcea, Gabriela Szucs şi Rita Borbas. Tricolorele s-au întors în ţară imediat după meci, la Poiana Braşov, de unde vor pleca spre Alberville (Franţa), acolo unde sunt programate ultimele trei teste înaintea participării la Jocurile Olimpice: cu Franţa (24 iulie), cu campioana mondială, Rusia (25 iulie), şi cu Brazilia (27 iulie). Plecarea spre Beijing este programată pentru 1 august. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS