7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Maimuţele – inamicul public numărul unu

Unul dintre cele mai căutate produse din oraşul indian Shimla sunt bastoanele din bambus, cea mai bună armă de apărare împotriva macacilor. După cum informează Tgcom.it, sute de maimuţe au invadat localitatea Himachal Pradesh, zonă turistică datorită rutelor de căţărare, a râurilor bune pentru rafting, a pârtiilor de schi şi a terenurilor de golf. În timpul vacanţei, această zonă este luată cu asalt de turiştii indieni, care vin să se refugieze aici, departe de căldura din New Delhi sau de aglomeraţia din Punjab.

Încă de la sosire însă, turiştii sunt avertizaţi în legătură cu pericolul reprezentat de macaci, aceştia lansându-se de pe acoperişuri şi din pomi şi furând aparate de fotografiat, genţi şi chiar ochelari. Pentru hotelieri, vânzători ambulaţi şi localnici, primatele sunt un coşmar. Pentru a se apăra, oamenii au instalat plase metalice la balcoane sau terase. Autorităţile indiene au încercat în ultimii ani să rezolve problema miilor de maimuţe care trăiesc în oraşe şi în jurul lor, fără a se bucura însă de succes. Primatele se adună în temple şi clădiri de birouri, unde sunt hrănite de hinduşii devotaţi.

Eva Mendes, în luptă cu viaţa dificilă de la Hollywood

Frumoasa actriţă Eva Mendes se plânge de dificultăţile pe care le întâmpină o femeie în industria show-bizz-lui. „Să fii femeie la Hollywood este cea mai mare provocare, din cauza lipsei de roluri. Şi mai frustrant este atunci când un regizor sau un şef de studio nu mă vede pe mine în acelaşi rol în care, de exemplu, ar vedea-o pe Drew Barrymore. Americanii au prioritate. Dar eu sunt americană, născută şi crescută aici“, a declarat actriţa, cu origini americano-cubaneze.

Dificultăţile sunt şi mai mari în cazul actriţelor din Asia: „Avem atât de multe fete asiatice în ţară şi care nu apar deloc pe ecran“, a mai spus vedeta. În acelaşi timp, actriţa a refuzat să vorbească despre internarea sa în clinica Cirque Lodge, din Utah, de la începutul acestui an, mărturisind că este încă „sensibilă la acest subiect“. „S-au spus atâtea minciuni în ceea ce priveşte internarea mea la Cirque Lodge. Dar nu îmi pasă de ce cred oamenii. Aşa că nici nu voi confirma, nici nu voi nega. Nu sunt purtătoarea de cuvânt a nici unei organizaţii pentru abuzul de substanţe“, a spus Mendes.

Homo Littertus – o specie pe cale de dispariţie

În zilele noastre, tot mai multe specii sunt ameninţate cu dispariţia, indiferent că este vorba de plante sau animale. O astfel de specie pe cale de dispariţie a fost „expusă“ în aceste zile la Grădina Zoologică din San Petersburg. După cum informează Haisentito.it, „Homo Littertus“, altfel spus, omul cultivat, este o specie cu totul deosebită, care trăieşte toată ziua printre animalele găzduite de Grădina Zoologică. „Exemplare din această specie pe cale de dispariţie adoră să citească“. Acest mesaj este afişat lângă cuşca unde se află câţiva tineri care nu fac altceva decât să citească toată ziua. Aşezate comod pe o canapea sau pe creanga unui copac, „exemplarele“ de „Homo Littertus“ citesc tot ce la cade în mână. Cei trei tineri fac parte din cadrul unei organizaţii ruse care promovează literatura şi cultura în lume.

Michelle Williams, într-un film despre Heath Ledger

Actriţa Michelle Williams şi-a exprimat intenţia de a realiza un film despre regretatul actor Heath Ledger, pentru ca fiica lor, în vârstă de aproape trei ani, să vadă cine era cu adevărat tatăl său. Vedeta îşi doreşte ca prietenii şi actorii alături de care Heath Ledger a jucat să îşi împărtăşească poveştile despre el, pentru ca fiica lor, Matilda, să îşi vadă tatăl prin ochii acestora. „Este foarte important pentru Michelle să facă asta. I se sfâşie sufletul lui Michelle când se gândeşte că Matilda era atât de mică atunci când Heath a murit şi este greu să aibă amintiri cu el. Vrea să îi păstreze spiritul viu prin ceva ce Matilda poate preţui pentru întreaga viaţă“, a declarat o sursă apropiată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS