19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportNjock va fi amendat

Njock va fi amendat

Camerunezul va plăti pentru că nu s-a prezentat la reunirea lotului Ştiinţei, dar şi pentru că a vorbit cu presa fără acordul clubului din Bănie.

Finanţatorul Universităţii, Adrian Mititelu, a anunţat că îl va penaliza financiar pe camerunezul Jeremie Njock pentru că nu s-a întors la Craiova, după ce, în această vară, i-a expirat împrumutul la FC Tubize. Oficialul din Bănie susţine că nu crede în accidentarea atacantului african. „Nu am primit nici un cerficat medical prin care să fie atestată accidentarea. Cred că nu are nimic, ci doar a încercat să ne aburească pe noi ca să devină jucător liber. Am cheltuit mulţi bani cu el, iar el îşi bate joc de noi. Nici nu ştie ce îl aşteaptă! Chiar dacă ar fi adevărată accidentarea sa, va plăti pentru că nu s-a prezentat la echipă! Pentru fiecare zi de absenţă va fi amendat. Are un contract cu noi, iar el nu l-a respectat. În plus, între Universitatea şi Njock există o înţelegere prin care jucătorul nu are voie să dialogheze cu presa, iar el a încălcat-o! Belgienii, când l-au luat vara trecută, ne-au asaltat cu e-mail-uri şi faxuri, acum nu au dat nici un semn de viaţă. Se înşală amarnic Njock crezând că ne sperie. Din contră, mai are un de contract cu noi, plus o opţiune unilaterală de prelungire, aşa că va avea de tras“, a ameninţat Mititelu.
Jeremie Njock a fost adus de Adrian Mititelu în ianuarie 2007 şi a evoluat la Ştiinţa doar un retur, reuşind să înscrie trei goluri în unsprezece meciuri. Pentru că trebuia să plătească un salariu de aproximativ 250.000 de dolari pe sezon pentru un fotbalist modest din punct de vedere al reuşitelor, Mititelu s-a gândit că ar fi bine să-l împrumute unui club care ar fi dispus să-i plătească salariul. Aşa a ajuns Njock la FC Tubize, echipă cu care a promovat în prima ligă belgiană în această vară. „Jerry“ a fost titular de drept la formaţia antrenată de Philippe Saint-Jean, iar imediat după promovare s-a ţesut povestea cu accidentarea sa, atacantul african susţinând că va fi apt de joc abia peste opt-zece luni.

Wobay, aşteptat astăzi la Amsterdam

Deşi spusese iniţial că Julius Wobay va sosi în cantonamentul echipei pe 25 iunie, patronul Universităţii Craiova a anunţat ieri că mijlocaşul leonez se va alătura lotului în partea a doua a pregătirilor, adică în stagiul din Olanda. „Wobay va veni marţi (astăzi – n.r.) la Amsterdam şi apoi se va pregăti alături de colegi. Era normal ca el să beneficieze de o săptămână de vacanţă pentru că, în timp ce coechipierii săi se odihneau, el juca în Africa, pentru naţionala tării sale“, a explicat Mititelu.
Acesta a vorbit şi despre transferul lui Dică la Catania, admiţând că plecarea decarului stelist îl bucură: „Mă bucur de două ori că s-a transferat. O dată pentru el, pentru că este un băiat deosebit, un mare caracter, iar apoi pentru că Steaua devine mult mai slabă. M-ar bucura să se mai transfere şi Rădoi, dar şi Dănciulescu şi Lobonţ de la Dinamo, şi Trică şi Semedo de la CFR Cluj. Atunci campionatul ar fi mult mai echilibrat“.
Nici de la acest nou sezon finanţatorul oltenilor nu aşteaptă prea multe, Mititelu cerând răbdare pentru tinerii care vin din spate. „Băieţii lucrează cu mare plăcere, însă este prematur să vorbim de ceea ce vom face în acest campionat. Toţi au talent, dar mai au până să ajungă la un stadiu bun. Spre exemplu, Gogoşoiu şi Popescu, doi tineri cu mari calităţi, mai au nevoie de încă două stagii de pregătire pentru a ajunge grupul din urmă. Aşa că să avem răbdare şi timpul va dovedi ce pot“, a încheiat patronul Ştiinţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII