18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSăndoi vrea naţionala de tineret pe scheletul Ştiinţei

Săndoi vrea naţionala de tineret pe scheletul Ştiinţei

„Sandy“ a afirmat că suporterii olteni ar merita ca Universitatea să obţină o performanţă, mai ales că actuala echipă are mulţi jucători tineri de reală valoare şi perspectivă.

Zilele trecute s-au împlinit 15 ani de la ultima performanţă internă a oltenilor, câştigarea Cupei României. Pe 26  iunie 1993, Universitatea a învins în finala Cupei pe Dacia Unirea Brăila cu 2-0 (goluri: Vasc şi Craioveanu), meci care a dus însă şi la o mare supărare în familia alb-albastră. Cu câteva minute înainte de finalul partidei, fundaşul brăilean Petrache l-a accidentat grav pe Emil Săndoi, căpitanul Ştiinţei suferind o dublă fractură, de tibie şi peroneu, „Sandy“ ratând astfel un transfer iminent în Hexagon şi nejucând nici un meci oficial în sezonul 1993/1994. În prezent, Săndoi este antrenorul echipei naţionale de tineret.

– Sandy, iunie 1993 a fost o lună fericită pentru Ştiinţa, dar destul de tristă pentru tine. Cum se spune, cu un ochi ai râs, cu altul ai plâns atunci…
– Ce să mai spunem, a trecut, asta-i viaţa. Important a fost că Universitatea a câştigat Cupa României.
– Cam secetă de atunci la Craiova! Ultima calificare a Universităţii în cupele europene a fost în 2000, cu Săndoi antrenor.
– Cam atât, aşa este.
– Cum comentezi această secetă?
– Îmi pare rău de această situaţie. Cred că suporterii ar merita din plin ca Universitatea să obţină o performanţă. Din 1991 şi până acum, în 2008, a fost doar hegemonia Capitalei. În ultimii doi ani, CFR Cluj, Unirea Urziceni şi Poli Timişoara au început să aspire la primele locuri.
– Craiova este pe un drum bun. O echipă tânără, ambiţioasă, nu?
– Da. Faptul că Universităţii i s-au interzis transferări de jucători a fost, până la urmă, un avantaj pentru echipă. De ce? Pentru că în ultima perioadă s-a încercat transferarea multor jucători străini, că e la modă acum în România. Zic că în Oltenia, şi nu numai, avem tinere talente, de mare perspectivă. De asta ziceam că tot răul a fost spre bine.
– Ca antrenor al naţionalei de tineret, pe cine vei convoca la lot din Oltenia, de la Universitatea şi de la Pandurii? Ai o listă sau aştepţi să înceapă campionatul?
– De la Pandurii nu am pe cine să selecţionez deoarece în lotul de până acum nu sunt tineri care să se încadreze, ca limită de vârstă, în necesităţile naţionalei. Nu ştiu însă ce mai au de gând să transfere, vedem. De la Ştiinţa rămân în atenţia mea cei trei jucători care au fost convocaţi şi până acum: Andrei Ionescu, Ştefan Bărboianu şi Cosmin Gîngioveanu. Nu ştiu însă acum care-i situaţia exactă a lui Ionescu. Dacă el revine la sentimente mai bune şi va juca în prima echipă, atunci va intra în atenţia mea.

Cred că o echipă din Oltenia s-ar putea califica în cupele europene

– În afară de cei trei, care au debutat în echipa de tineret, pe cine ai mai pus ochii de la Ştiinţa?
– Craiova, am mai spus-o, are o serie de tineri jucători de mare perspectivă şi care vor putea juca şi în campania următoare a echipei naţionale de tineret. Printre aceştia: Silviu Lung Jr., V. Găman, Buşu, Barbu, M. Costea şi alţii. Cum spuneam, există posibilitatea ca în campania următoare de calificări a echipei naţionale de tineret să ia startul mulţi tineri de la Craiova, jucători care au debutat şi joacă în prima echipă a Ştiinţei, ceea ce este un lucru foarte bun. Există posibilitatea ca echipa naţională de tineret să se alcătuiască pe scheletul Craiovei.
– Ce crezi că vor face în acest sezon cele două echipe oltene din prima ligă, Universitatea şi Pandurii?
– Ambele pot să spere la prima jumătate a clasamentului şi, de ce nu, la accederea uneia în cupele europene, mai ales că mai multe echipe româneşti pot lua startul la viitoarea ediţie, 2009/2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS