7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLecţie de handbal

Lecţie de handbal

Formaţia pregătită de Gheorghe Sbora a fost învinsă de „galacticele“ de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, scor 50-25, într-un joc amical, care a încântat publicul din Sala Sporturilor.

Campioanele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au făcut spectacol aseară, în amicalul disputat în Bănie, în compania divizionarei A Sport Club Municipal (SCM) Craiova. La finalul celor 60 de minute de joc, tabela arăta scorul de 50-25 pentru vâlcence, dar Luminiţa Huţupan Dinu şi colegele sale au părăsit sala în aplauzele publicului. Spectatorii au plecat acasă mulţumiţi că le-au putut vedea atât de aproape pe vedetele Oltchimului. În ceea ce priveşte SCM, singurele care au jucat fără trac au fost „veteranele“ Victorina Bora, Mia Rădoi şi Ileana Manolescu, în timp ce mai tinerele eleve ale lui Sbora s-au pierdut la multe faze.
„Chiar dacă a fost un meci prietenesc, noi ne-am respectat blazonul. Publicul a înţeles miza acestei partide – promovarea handbalului la Craiova – şi de aceea ne-a aplaudat la final. Mi-a plăcut echipa SCM. Sunt nişte fete ambiţioase, cu reale calităţi. Aştept să revină şi Craiova în circuitul Ligii Naţionale“, a spus antrenorul Oltchimului, Gheorghe Tadici.
Luminiţa Huţupan Dinu, una dintre cele mai bune portăriţe din lume, a făcut un gest frumos la pauza meciului. Nu s-a dus la vestiare împreună cu colegele sale, ci a stat în poartă şi le-a lăsat pe toate jucătoarele de pe banca de rezervă a Craiovei să-i dea gol. Începutul şi finalul de meci au fost bine pregătite de organizatori: trandafiri pentru ambele echipe, majorete şi, la final, multe baloane alb-albastre şi confetti. Vedetele de la Oltchim şi, totodată, ale naţionalei României au mai poposit minute bune la sală, unde au acordat autografe şi s-au fotografiat cu fanii. La SCM au evoluat ieri: Vlăsceanu, Pop, A. Manea, Didu, C. Bădiţă, Opriţescu, Ţichelea, Nicola, Epure, E. Nicu, Alexandra Ţăcălie, Enescu, Rădoi, Manolescu, Bora şi N. Bădiţă, în timp ce lotul Oltchimului a cuprins jucătoarele: Huţupan Dinu, Tamaş, Tolnai, Gatzel, Gîlcă, Ivan, Lecuşanu, Luca, Maier, A. Manea, Meiroşu, Nechita, Puşcaşu, Adriana Ţăcălie, Vădineanu.

Premiate cu diplome de excelenţă şi flori

 Jucătoarele şi antrenorii de la Oltchim, când au sosit în Bănie, au făcut un popas la primărie, unde edilul-şef, Antonie Solomon, le-a oferit diplome de excelenţă şi flori. „Sunteţi atât de frumoase de parcă aţi fi o echipă de manechine, nu de handbal. Mi-aş dori ca peste ani să veniţi să vă căsătoriţi cu băieţi de la Craiova şi, de ce nu, să jucaţi pentru oraşul nostru“, a spus emoţionat edilul-şef. Primarul a promis că va merge la Vâlcea să vadă derbiul Ligii Naţionale dintre Oltchim şi Rulmentul. Conducătorii vâlceni nu au venit cu mâna goală. Preşedintele Gavrilescu i-a înmânat primarului o casetă cu tricolorul României care conţinea o sticlă de băutură cu însemnele Oltchimului, cu şase păhărele, şi un fanion cu autografele tuturor jucătoarelor din lot.

Tadici: Am venit la invitaţia prietenului Sbora

Antrenorul principal al Oltchimului, Gheorghe Tadici, a ţinut să precizeze că a acceptat să vină să dispute un amical la Craiova la invitaţia prietenului său, antrenorul SCM, Gheorghe Sbora. „Vorbiserăm mai de mult şi am profitat de această zi liberă în calendarul nostru. Domnul Sbora a contribuit 51% la venirea noastră, iar restul, două foste jucătoare emblematice pentru Oltchim, Victorina Bora şi Mia Rădoi, care acum evoluează la SCM Craiova“, a spus antrenorul Oltchimului şi, totodată, al naţionalei României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII