14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncepe asaltul pentru medalii în Bănie

Începe asaltul pentru medalii în Bănie

Sala de scrimă din incinta Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova va găzdui, începând de astăzi şi până duminică, prima etapă a Campionatului Naţional individual şi pe echipe la scrimă, feminin. Astăzi este programat concursul la individual, în urma căruia se vor stabili cele 16 sportive calificate pentru finala din luna octombrie. Bănia va fi reprezentată de spadasinele de la CSM, CS Universitatea şi LPS „Petrache Trişcu“.
„Sperăm să ne calificăm cu cât mai multe sportive în faza următoare, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi, când aproape jumătate din fetele care au intrat în lupta pentru medalii au fost din Craiova“, a spus antrenorul emerit Dan Podeanu.
Mâine şi duminică se vor disputa calificările pentru Superliga Naţională, apoi se va trage la sorţi pentru alcătuirea grupelor play-off şi play-out. La fel ca în întrecerea individuală, şi la echipe, Craiova va concura cu mai multe sportive, obiectivul fiind două calificări în play-off. Cele mai importante adversare pentru oltence vor fi Steaua Bucureşti şi formaţia din Satu Mare. „Numai cu ele ne luptăm de ani buni, pentru că toate celelalte combatante au mai multe junioare în lot. Cred că şi anul acesta ne vom lupta cu Steaua pentru titlu. Sper că noi vom fi echipa câştigătoare“, a adăugat Podeanu, care la lotul naţional feminin antrenează atât sportive de la Craiova, cât şi de la Steaua. Pentru cei dornici să urmărească asalturile, precizăm că în fiecare zi de concurs primul meci este programat de la ora 9.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS