20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGavrilescu este sigur de succes la Cluj

Gavrilescu este sigur de succes la Cluj

Preşedintele Oltchimului este încrezător în privinţa meciului din Ardeal şi a anunţat mutările pe care le va face în sezonul viitor.

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au intrat de ieri în regim de cantonament în staţiunea Băile Govora, la Hotelul Belvedere. Pentru prima dată de la venirea sa la Râmnicu Vâlcea, tehnicianul Gheorghe Tadici se poate baza pe aproape întreg lotul de jucătoare, singura absentă fiind Roxana Gheorghe Cherăscu, handbalistă care este însărcinată. „Avem toate handbalistele la dispoziţie, dar nu toate sunt la forma care le-a consacrat şi mă refer aici la jucătoarele venite după perioade lungi de accidentări“, a spus tehnicianul Gheorghe Tadici, care încă nu decisese pe cine va lăsa în afara lotului pentru deplasarea din Ardeal.
La rândul său, preşedintele Ioan Gavrilescu nu crede că Oltchim se poate împiedica în deplasarea de mâine de la Cluj: „Dacă nu va fi ceva ordinar, atunci ne vom impune la patru-cinci goluri diferenţă. Dacă şi de Cluj ne este frică, atunci nu ar trebui să mai vorbim de titlul naţional. Nu spun că va fi uşor, dar diferenţa de valoare trebuie să-şi spună cuvântul“. 

„Szucs, 95% la Vâlcea“

Conducerea Clubului Sportiv Oltchim a purtat o nouă rundă de negocieri cu interul de la Debrecen, Gabriella Szucs, care este aproape de a semna o înţelegere pentru două sezoane cu gruparea chimistă. „Am vorbit din nou cu ea şi eu cred că, în proporţie de peste 95 la sută, va veni la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Nu cred că vom mai avea probleme în acest sens, pentru că este o handbalistă de caracter. Ceea ce ne roade pe noi mai mult acum este problema pivotului, în cazul în care va pleca Ionela Gîlcă“, a spus preşedintele vâlcencelor, Ioan Gavrilescu. Ionela Gîlcă şi Narcisa Lecuşanu vor discuta din nou cu oficialii chimişti luni, dar şansele ca ele să continue cu Oltchim sunt minime.

Variante din Rusia, Norvegia şi Slovenia

Pentru acoperirea golului lăsat de plecarea Ionelei Gîlcă, Oltchim poartă discuţii cu trei handbaliste din străinătate. „Avem discuţii cu trei jucătoare, una din Rusia, alta din Norvegia şi alta din Slovenia. Nu putem da prea multe amănunte, pentru că suntem doar la stadiul de negocieri“, a spus Gavrilescu. Cel mai probabil, campioana României discută cu Ludmila Bodnieva, handbalistă care are cetăţenie slovenă şi joacă la Krim Ljubljana, cu Liudmila Mochalina, de la Lada Togliatti, şi Marit Frafjord, de la fosta adversară a Oltchimului din preliminariile Ligii Campionilor, Bzasen Tronhheim.

Rulmentul a învins la Constanţa

Rulmentul Braşov a mai trecut de un hop important în acest campionat, reuşind să se impună ieri într-o partidă jucată în devans la etapa cu numărul 21. Elevele Marianei Târcă au controlat întreaga partidă de la Constanţa, conducând şi la opt goluri diferenţă, şi a câştigat cu 32-28, după un final tensionat, în care gazdele s-au apropiat şi la un singur gol diferenţă. Rulmentul a egalat la puncte pe Oltchim şi mai are de disputat un joc, la Zalău, pe 5 mai. În cazul în care cele două echipe vor merge cap la cap până la final, decisiv pentru soarta campionatului va fi meciul direct de la Râmnicu Vâlcea, elevele lui Gheorghe Tadici având nevoie de un succes la cel puţin două goluri diferenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII