17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorele vor medalie olimpică

Tricolorele vor medalie olimpică

Naţionala de handbal feminin a României a reuşit o calificare en-fanfare la JO de la Beijing. Tricolorele, majoritatea de la Oltchim, au reuşit trei succese în turneul de calificare care a avut loc la Bucureşti şi speră să obţină o medalie în China.
„Este un cadou frumos pentru mine. Sunt foarte fericit pentru că am încheiat competiţia cu trei victorii, chiar dacă ultima nu a fost obţinută aşa cum ne-am dorit. Mulţumesc fetelor pentru efortul depus, întregii echipe tehnice, colegului meu Dumitru Muşi, care a avut o contribuţie la fel de însemnată ca şi mine, preşedintelui federaţiei şi întregului staff de acolo“, a spus selecţionerul Gheorghe Tadici, care zilele trecute a împlinit 56 de ani.
„Obiectivul nostru este o călătorie cât mai plăcută la Beijing şi întoarcerea cu o medalie olimpică. Important este că fetele şi-au văzut de drumul lor. Meciul cu Polonia nu a fost foarte greu, pentru că nu a avut miză, iar fetele s-au relaxat, scuzabil, spun eu“, a completat preşedintele FRH, Cristian Gaţu.
Cea mai bună jucătoare a turneului, Luminiţa Huţupan Dinu, speră să-şi anunţe retragerea după o medalie olimpică: „Nu vreau să mă hazardez în declaraţii. Îmi doresc enorm un copil şi, dacă mi se va împlini visul, atunci mă voi retrage după Olimpiadă. Sper la o medalie. Dacă nu voi fi însărcinată, nu ştiu dacă voi continua.  Oricum, vom mai avea timp să vorbim“.
Optimistă este şi „Mica“ Brădeanu, singura stranieră din lotul României: „A fost greu, dar ne bucurăm că am câştigat. Nu ştiu pentru ce au jucat polonezele în ultimul meci, dar îmi pare rău că nu am făcut un joc spectaculos. Îmi doresc foarte mult să putem urca pe podium, la Olimpiadă. Aşa cum e firesc, tot timpul ne dorim din ce în ce mai mult“.
Româncele vor fi premiate de FRH cu câte 4.000 de euro pentru calificare, prima fiind suplimentată cu 50.000 de euro de către Gigi Becali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS