18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRonaldo are nevoie de încurajări

Ronaldo are nevoie de încurajări

Chiar dacă nu va mai juca fotbal cel puţin nouă luni, după ce şi-a rupt un tendon de la genunchi, „Fenomenul“ nu-i dă atenţie lui Pele, care i-a cântat deja prohodul.

Cariera atacantului brazilian Ronaldo a început să intre pe o pantă descendentă după finala Cupei Mondiale din 1998, contra Franţei, când „Il Fenomeno“ a fost forţat să intre pe teren. Din acel moment, fotbalistul s-a accidentat de foarte multe ori şi, în ciuda multor trofee, recorduri şi goluri marcate, Ronaldo nu a mai devenit jucătorul la care mulţi se aşteptau.

Ultima sa accidentare a venit într-un moment foarte prost, pentru că AC Milan, care deja se confrunta cu probleme în atac, se baza în acest sezon pe Ronaldo. „Il Fenomeno“ a avut din nou ghinion şi, pe 13 februarie, la doar câteva minute după ce a intrat pe teren în meciul cu Livorno, din Serie A, s-a prăbuşit în careul oaspeţilor, răpus de durere. Atacantul brazilian şi-a rupt un tendon de la genunchi şi va lipsi de pe teren cel puţin nouă luni.

 

Pele i-a cântat prohodul lui Ronaldo

 

„Regele“ Pele a spus că nu crede că Ronaldo îşi va reveni complet după accidentarea suferită în februarie.

„Nu cred că Ronaldo va mai fi vreodată jucătorul care a fost. Medicina a progresat, însă el nu mai este un tinerel. M-aş bucura enorm dacă şi-ar reveni 100%, dar mă tem că nu va fi posibil“, a opinat Pele.

Ronaldo i-a răspuns legendarului Pele, susţinând că un astfel de comentariu din partea „Regelui“ este o binecuvântare, pentru că el mereu se înşală.

„A spus că nu-mi voi mai reveni? Mă bucur că a declarat asta. Este cunoscut faptul că orice spune Pele se întâmplă exact opusul. Totuşi, nu vreau să comentez prea mult. Pele este o legendă şi este pus într-o situaţie dificilă, trebuind să răspundă la tot felul de întrebări“, a opinat Ronaldo.

Nu este pentru prima oară când Pele este contrat pentru presupusa lui lipsă de înţelegere a fotbalului. Fostul selecţioner al Braziliei, Luiz Felipe Scolari, care a fost criticat de Pele înaintea Cupei Mondiale din 2002,
i-a răspuns dur fostului jucător de la Santos, la sfârşitul turneului din Coreea de Sud şi Japonia, unde sud-americanii au câştigat trofeul.

„Cred că Pele habar nu are de fotbal. Nu a făcut nimic ca antrenor şi toate analizele lui sunt mereu greşite. Dacă vrei să câştigi ceva, trebuie să îl asculţi pe Pele şi să faci exact contrariul“, a spus Scolari.

 

Preşedintele Braziliei l-a încurajat pe „Fenomen“

 

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, este unul dintre cei mai mari susţinători ai lui Ronaldo şi l-a sfătuit pe atacant să nu îşi încheie cariera din cauza accidentării pe care a suferit-o în februarie. Fiind un adevărat microbist, ca mai toţi sud-americanii, preşedintele Lula a comentat situaţia jucătorului lui AC Milan, afirmând că „milioane de brazilieni“ sunt trişti din cauza accidentării suferite de Ronaldo, dar că are încredere că triplul câştigător al premiului pentru cel mai bun jucător din lume va reveni pe teren.

„Tinere, trebuie să mergi mai departe, nu renunţa! Am încredere, la fel ca toţi brazilienii, că te vei întoarce şi vei fi un exemplu de perseverenţă şi curaj“, a scris preşedintele Braziliei într-o scrisoare pe care i-a trimis-o lui Ronaldo. 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS