30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024

Lupta continuă

Gheorghe Tadici nu crede în zvonurile potrivit cărora va fi înlocuit de Radu Voina, tehnicianul chimist fiind liniştit chiar de managerul general al SC Oltchim, Constantin Roibu.

Tehnicianul Gheorghe Tadici a susţinut ieri o conferinţă de presă în care a explicat care este atmosfera în sânul echipei înainte de meciurile decisive din Liga Campionilor cu FC Nurnberg şi Lada Togliatti. Chimistul a admis că înfrângerile din Ungaria şi Rusia nu au picat tocmai bine, dar rămâne optimist şi crede că Oltchim va ajunge în semifinale. „Noi trebuie să câştigăm aceste două meciuri, nu ne interesează ce se întâmplă la Gyor. Acolo este vorba de prestigiul formaţiei maghiare, de punctele importante pentru Ungaria. Una peste alta, cred că unguroaicele vor obţine o victorie normală. Mai cred că ne vom califica în semifinale“, a spus Tadici.

„Îmi cer scuze faţă de Huţupan şi Luca“

Gheorghe Tadici a comentat şi polemica din presa centrală pe baza unui articol, conform căruia a declarat că Luminiţa Huţupan a revenit la Vâlcea pentru „caşcaval“. „Ştiţi şi voi cum fac ziariştii. M-au întrebat dacă e normal ca unele handbaliste să câştige cât fotbaliştii. Am spus să împartă la doi sau la trei salariile acestora. De aici şi până la ce a apărut e cale lungă. Am avut o discuţie cu Luminiţa după acel articol şi am lămurit totul. La Oltchim toate jucătoarele sunt tratate identic. E drept că un plus trebuie pentru emblemele acestui club şi ale handbalului feminin românesc, Luminiţa Huţupan şi Steluţa Luca. Sunt jucătoare care au făcut multe şi au toată aprecierea mea. De altfel, am susţinut două lucruri referitoare la ele: să li se organizeze meciuri de retragere când va fi cazul şi să fie sprijinite pentru a rămâne în handbal. Ca o concluzie, îmi cer scuze faţă de Steluţa şi Luminiţa dacă au avut de suferit în urma acestor polemici“, a explicat tehnicianul Oltchimului.

„Îmi asum rezultatele în totalitate“

Gheorghe Tadici a afirmat că îşi asumă pierderea celor cinci puncte în Liga Campionilor: „Când am venit la Oltchim, am spus că va veni şi o perioadă de cădere a echipei, care este normală. Uite că am avut şi meciuri slabe, cu înfrângeri. Mi le asum în totalitate. Nu dau vina pe nimeni. Am făcut şi un pact cu fetele, indiferent că termină contractul peste o lună, peste două sau peste un an. Fiecare îşi vede de treaba pentru care e plătit şi împreună încercăm să ne îndeplinim obiectivul, calificarea în semifinale“.
Tehnicianul chimistelor a transmis şi un mesaj din partea managerului general al SC Oltchim, Constantin Roibu: „Am vorbit de două ori cu dânsul în ultimele zile. Chiar înainte de antrenamentul din această dimineaţă a trecut pe la sală, în drum spre Bucureşti. M-a mandatat să vă spun că nu au fost şi nu vor fi discuţii cu alt antrenor şi că zvonul venirii la Vâlcea a lui Radu Voina este o invenţie. Înfrângerile şi tensiunile artificiale din ultima perioadă ne-au întărit. Suntem mai uniţi ca niciodată şi între antrenor şi manager nu este nici pe departe tensiune“, a punctat Tadici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS