28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDezinteresat de victorii

Dezinteresat de victorii

Joaquim Teixeira nu este îngrijorat de cea de-a treia înfrângere suferită de Pandurii Târgu Jiu în stagiul lusitan, atâta timp cât nu a putut alinia, din cauza accidentărilor, cel mai bun unsprezece.

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a înregistrat a treia înfrângere consecutivă din stagiul lusitan, scor 2-1, de această dată în faţa grupării de liga a treia Oliveirense.
Antrenorul Joaquim Teixeira a menajat o mare parte dintre potenţialii titulari şi a testat doi atacanţi, Fabio Nunes şi Wandeir, precum şi un portar, Joao Paulo. Pandurii au început în formula: Mingote – Rusu, Anilton, Chibulcutean, Cardoso – Yoni (’38, Edson), Pintassilgo, Orac – Iordache – Wandeir, Fabio Nunes. Gorjenii au controlat jocul în primele zece minute, când şi-au creat şi două ocazii, prin Chibulcutean şi Iordache. Oliveirense a pus însă stăpânire pe joc şi a concretizat dominarea prin Jeffeson, care a reluat cu capul din şase metri, de lângă Anilton, în urma unui corner de pe partea dreaptă (’28). Românii au fost aproape de egalare în minutul 37, când Nunes a şutat pe lângă poartă din poziţie centrală, iar Teixeira şi-a băgat în şedinţă elevii chiar la marginea terenului. Pandurii au evoluat în repriza a doua în următoarea alcătuire: Bălăeţ (’68, Joao Paulo) – Rusu, Anilton, Chibulcutean – Jackson (’65, Popete), Pintassilgo, Orac, Cardoso (’65, Grecu) – Fabio Nunes (’60, Rus), Piţurcă, Stromajer. Oltenii au dominat jocul şi au reuşit egalarea prin Stromajer, care a fructificat centrarea lui Piţurcă (’55). Atacanţii lui Teixeira au mai irosit două ocazii, iar adversarul a dat lovitura pe contraatac, în ultimul minut de joc, prin Grilo. Deoarece Teixeira nu a putut conta pe Soares, Stângă, Jessui, Vancea, Vasilache, Păcurar, Mihai şi Zamfir, toţi accidentaţi, acesta nu a pus mare preţ pe rezultat.
„Dacă mi-aş fi dorit cu orice preţ să câştig meciurile amicale, aş fi băgat în teren echipa cea mai bună. Riscam însă ca Marco Soares, Stângă sau Jessui să-şi agraveze accidentările şi să-i pierd pentru meciurile oficiale din campionat. A fost un antrenament la care nu am contat pe mulţi jucători accidentaţi, foarte mulţi din linia mediană, toţi potenţiali titulari“, a spus Teixeira. Jucătorii au primit ieri liber, românii preferând o plimbare pe malul Oceanului Atlantic, în timp ce portughezii au plecat acasă.

Ultimul amical, cu angolezii

Gruparea gorjeană a renunţat la amicalul cu Uniao Leiria, ultima clasată din prima ligă portugheză, perfectând pentru miercuri un joc cu echipa angoleză Primeiro de Agosto.
„Vom juca pe 30 ianuarie, dar cu Primeiro de Agosto, o echipă din Angola. Voi folosi acei jucători care vor fi apţi din punct de vedere fizic pentru că nu vreau să riscăm să pierdem tot ce am făcut aici“, a declarat Teixeira. Ultimele zile ale cantonamentului de la Quinta do Pinheiro sunt decisive pentru cei patru jucători aflaţi în probe, portarul Joao Paulo Silva Goeuveia, de 29 de ani, venit de la Vitoria Guimaraes, şi atacanţii Edson Bayano, Wandeir (Naval) şi Fabio Nunes (Estrela Amadora), ultimii doi, favoriţii lui Teixeira.
„Sunt doi jucători cu un bun nivel tehnic, de care echipa are nevoie acum. Sunt fotbalişti ofensivi, care însă astăzi au ţinut prea mult de minge, asta şi pentru că nu-şi cunoşteau coechipierii. Spun că sunt jucători de foarte bună calitate. Wandeir are dublă cetăţenie, braziliană şi macedoneană, a jucat în Liga Campionilor, are 27 de ani şi multă experienţă, este un fotbalist care se pliază jocului pe contraatac. Ne este de folos în special în partidele din deplasare“, a declarat Teixeira.

Pandurii, echipă mare şi puternică

Antrenorul Joaquim Teixeira este convins că echipa Pandurii Târgu Jiu va fi o forţă în jocurile din acest sezon dacă va putea conta pe toţi jucătorii din lot.
„Atunci când voi avea la dispoziţie toţi jucătorii apţi din punct de vedere medical, o să fac o echipă mare şi puternică. În plus, când la echipă vor sosi alţi doi jucători pe care mi-i doresc, aceasta va deveni compactă şi pot spune că voi avea la dispoziţie 20 de titulari. Am doi jucători pentru fiecare post şi va juca acela care greşeşte mai puţin, indiferent de numele lui. Sunt foarte nerăbdător să am la dispoziţie întreaga echipă“, a spus Teixeira. Atacanţii Piţurcă şi Stromajer nu intră în planurile tactice ale lusitanului, aceştia urmând să fie folosiţi doar în situaţii de criză.
„Fotbalul pe care eu vreau ca echipa mea să-l practice este la nivelul terenului, nu în aer. Avem jucători scunzi la mijlocul terenului, însă nu e o problemă pentru că toţi sunt foarte buni“, a mai spus antrenorul pandurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII