16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTeixeira mizează pe cartea atacului

Teixeira mizează pe cartea atacului

Adept al jocului ofensiv, tehnicianul pandurilor, Joaquim Teixeira, recurge la schimbarea sistemului de joc ori de câte ori este nevoie ca echipa sa să câştige.

Echipa Pandurii Târgu Jiu a dispus cu 3-0 de modesta grupare de liga a treia Atletico do Portugal, în primul meci amical din cantonamentul de la Quinta do Pineiro, golurile românilor fiind marcate de Torres (’10-autogol), Orac (’65) şi Stângă (’75). Antrenorul Joaquim Teixeira a mizat pe un sistem de joc 4-4-2, pus în practică de Mingote – Popete, Rusu, Chibulcutean, Zamfir – Daniel, Păcurar, Yoni, Vancea – Jessui, Stromajer, însă ocaziile au fost rare la poarta portughezilor, în ciuda dominării totale.
Gorjenii au deschis scorul după o fază lucrată de Păcurar şi o bâlbâială a lui Jessui, acelaşi Păcurar fiind la originea altei ocazii de gol pe finalul primei reprize. Partea a doua a fost abordată cu alt „unsprezece“: Bălăeţ – Jackson, Alin Rus, Cardoso, Grecu – Stângă, Marco Soares, Pintassilgo, Orac – Liviu Mihai, Piţurcă, dar pe parcurs Teixeira a fost nevoit să renunţe la sistemul de joc 4-4-2 şi să forţeze atacul într-o aşezare 3-4-3. Orac, cu un şut plasat, şi Stângă, cu capul, au stabilit scorul final al unei partide presărate cu multe durităţi din partea adversarilor. „Am ales să schimb sistemul de joc pentru că adversarii ne erau superiori. Şi când am schimbat sistemul am făcut-o pentru ca Pandurii să controleze jocul. Şi cred că asta s-a şi întâmplat“, a explicat Teixeira. Acesta nu se declară adeptul unui anumit sistem de joc, alegând să facă schimbări chiar în timpul partidei dacă jocul şi rezultatul o cer.
Victoria obţinută de Pandurii l-a mulţumit pe portughez, nu şi exprimarea jucătorilor în teren: „Pentru mine nu a fost un joc amical, ci un antrenament. Sunt mulţumit pentru că am câştigat. Îmi place foarte mult să câştig, chiar dacă aceste victorii nu contează şi sunt simple antrenamente. Am văzut şi anumite lucruri care nu mi-au plăcut şi mai e mult de lucru pe viitor. Sunt probleme tehnico-tactice, de poziţionare în teren, aşezare, mişcare, uneori lasă spaţii prea mari între ei. Nu vreau să fac vreo remarcă faţă de jucători, pentru că trebuie să existe nişte reguli şi trebuie să rămână anumite aspecte şi în vestiar“, a spus tehnicianul lusitan. 
Gruparea gorjeană se vede nevoită să-şi caute alt adversar pentru duminică, după ce formaţia de liga a treia, Odivelas, a declinat invitaţia românilor. Echipa Pandurii Târgu Jiu mai are programat în această săptămână un amical, sâmbătă, tot cu o formaţie de liga a treia, Mafra.

S-a renunţat la polonezul Kieszek

Pentru că a tergiversat sosirea în cantonamentul de la Quinta do Pineiro, antrenorul Teixeira a renunţat la serviciile portarului polonez de la Sporting Braga, Pavel Kieszek. „Mai aşteptăm doi jucători, un portar, dar nu este cel care trebuia să vină, şi pe Anilton. Kieszek nu a arătat interes şi dorinţă pentru a veni la Pandurii şi atunci am renunţat. Eu vreau doar jucători care vin cu dorinţa de a munci şi de a face treabă la această echipă“, a declarat Teixeira.
Pandurii Târgu Jiu mai aşteaptă un portar, tot polonez, şi un atacant francez, şi negociază cu doi jucători care sunt deja în cantonamentul echipei, Pintassilgo şi Bruno, primul evolând în primul amical din Portugalia. „Am urmărit un portar pe un DVD, vom vedea dacă îl luăm, şi vom aduce şi un atacant francez. Când vom ajunge la un acord cu ei, vor veni aici în cantonament. Portarul a jucat în Anglia şi este polonez, iar atacantul a jucat în Portugalia, în prima ligă, dar e francez. Îi vom aştepta să vină, iar până pe 23 februarie au timp să se integreze în lot. Acum mai e o problemă cu Pintassilgo, pentru că nu ştim dacă va rămâne. E un jucător foarte bun, îmi place de el. Pe Bruno nu-l cunosc încă, dar am văzut că este un jucător bun şi rapid. Va rămâne aici să facă testele necesare“, a mai spus Teixeira.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS