20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu, ghinionist

Lucescu, ghinionist

   Liga Campionilor

Celtic – Şahtior 2-1
Stadion
„Celtic Park“, spectatori: 58.000
Au marcat: Jarosik ’45, Donati ’90+2 / Brandao ‘4
Celtic: Boruc – Naylor (Donati 16'), G.Caldwell, S.Brown, Vennegoor (Killen 79') – Hartley, Jarosíik, McDonald, Kennedy (Pressley 42') – McManus, McGeady
Şahtior: Piatov – Srna, Chyhrynsky, Kucher, Raţ – Hübschman, Lewandowski, Ilsinho (Yezersky 83') – Jadson – Brandao, Lucarelli (Hladkiy 88')
Cartonaşe galbene: Jarosik, Vennegoor, Caldwell/Brandao
A arbitrat: Bertrand Layec (Franţa)

Şahtior Doneţk, cu Raţ integralist, a pierdut pe „Celtic Park“ cu 2-1 în ultimele secunde ale partidei. Celtic Glasgow are acum prima şansă la calificare.

Antrenorul Mircea Lucescu a fost numit de mai multe ori „ghinionist“, iar miercuri seară, la Glasgow, tehnicianul român a mai trăit un episod de coşmar. Echipa sa, Şahtior Doneţk, la care evoluează şi Răzvan Raţ, a pierdut cu 2-1 confruntarea cu Celtic din Grupa D a Ligii Campionilor, după ce a primit un gol în ultimul minut de joc. Mai mult, ucrainenii au condus o bună perioadă de timp cu 1-0.
Înaintea întâlnirii de pe „Celtic Park“, antrenorul gazdelor, Gordon Strachan, îşi avertizase elevii să fie atenţi în primele minute să nu primească gol, aşa cum se întâmplase în urmă cu câteva săptămâni, când cele două formaţii se întâlniseră în Ucraina. Indicaţiile lui Strachan nu au fost însă ascultate, iar fundaşul John Kennedy a greşit la o minge trimisă în adâncime, care a ajuns în cele din urmă la brazilianul Brandao, acesta învingându-l din careu pe Boruc.
Ca şi cum nu era de ajuns că primiseră gol în debutul meciului, din minutul 15, scoţienii au fost nevoiţi să evolueze fără mijlocaşul Lee Naylor, care a părăsit terenul şchiopătând. Paul Hartley a fost constrâns să treacă pe flancul stâng, pentru a-i face loc nou-intratului Donati, care a evoluat la mijlocul terenului. Prima ocazie a lui Celtic a fost consemnată în minutul 22, când McGeady a depăşit doi adversari, l-a servit pe Scott McDonald, dar acesta a şutat peste poartă. Mai târziu, Vennegoor of Hesselink l-a imitat, greşind şi el ţinta din poziţie bună.
Şahtior a replicat prin Srna, care a şutat în bară. Brandao a avut şi el încă două oportunităţi de a duce scorul la 2-0, pe care le-a irosit cu seninătate. Celtic a mai pierdut apoi un jucător, Kennedy accidentându-se la genunchi.

Ultimul minut, blestemat

Şahtior nu a intrat în avantaj la cabine pentru că, în momentul în care arbitrul partidei se pregătea să fluiere finalul primei reprize, Celtic a reuşit să egaleze. Jucătorii oaspeţilor, Srna şi Dmytro Chygrynskiy,       s-au jenat reciproc, mingea a ajuns la Jarosik, care nu a iertat. Ucrainenii au pus mingea la centru şi au pierdut-o imediat, scoţienii fiind chiar aproape de un al doilea gol în prelungirile primei părţi la şutul aceluiaşi Jarosik.
Jucătorii lui Celtic au ieşit de la vestiare cu un moral mai bun şi au făcut o repriză secundă mai bună. Şahtior         s-a retras şi a făcut un joc de aşteptare, preferând să acţioneze pe contraatac. Chiar în această manieră, „minerii“ lui Lucescu au fost aproape de a trece din nou în avantaj, în minutul 65, când Jadson, bine lansat de un coechipier, a şutat puţin peste poarta lui Boruc.
O dată cu trecerea timpului, Celtic a împins tot mai mult jocul spre careul oaspeţilor, iar defensiva lui Şahtior, în rândurile căreia Raţ a evoluat pe tot parcursul meciului, a avut mai mult de lucru.
În minutul 90+2, autorul primului gol al lui Celtic, Jarosik, a trimis defectuos cu capul, la un corner executat de Hartley, dar mingea a ajuns la Dinati, care l-a învins pe portarul lui Şahtior şi a adus trei puncte de aur în vistieria lui Celtic.
Pentru a mai spera la locul al doilea în grupă, Şahtior este nevoită să câştige ultimul meci de pe teren propriu cu Benfica, iar lidera Milan, deja calificată, trebuie să învingă pe Celtic în Italia.

„Norocul este mare lucru“

Mircea Lucescu a declarat, după înfrângerea echipei sale la Glasgow, 1-2 cu Celtic, că spusele sale despre norocul echipei scoţiene s-au adeverit. „L-am întrebat pe Gordon Strachan de ce l-a deranjat că am spus despre echipa sa că este norocoasă. Norocul este mare lucru! Deşi cred că noi am fost mai buni în acest meci, iată că am avut dreptate când am spus că Celtic este o echipă norocoasă. Am făcut o greşeală mare pe final, pe un fond de oboseală, dar până atunci am avut o organizare foarte bună“, a declarat antrenorul român. În actuala ediţie a Ligii Campionilor, Celtic a mai învins pe teren propriu şi pe Milan, tot cu 2-1 şi tot  printr-un gol marcat în prelungiri.

Rezultatele înregistrate în Liga Campionilor:

Grupa A: Liverpool – FC Porto 4-1, Beşiktaş – Marseille 2-1. Clasament: 1. FC Porto 8 puncte; 2. Liverpool 7; 3. Marseille 7; 4. Beşiktaş 6. Grupa B: Rosenborg – Chelsea 0-4, Valencia-Schalke 0-0. Clasament: 1. Chelsea 11 puncte; 2. Rosenborg 7; 3. Schalke 5; Valencia 4. Grupa C: Werder Bremen -Real Madrid 3-2, Lazio Roma – Olympiakos Pireu 1-2. Clasament: 1. Real Madrid 8 puncte; 2. Olympiakos 8; 3. Werder Bremen 6; 4. Lazio 5. Grupa D: Benfica Lisabona – AC Milan 1-1, Celtic Glasgow – Şahtior Doneţk 2-1. Clasament: 1. Milan 10 puncte; 2. Celtic 9; 3. Şahtior 6; 4. Benfica 4.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS