18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, tot mai aproape de retrogradare

Energia, tot mai aproape de retrogradare

Cu două victorii din nouă partide, handbaliştii lui Sorin Toacsen au adus gruparea gorjeană în pragul retrogradării, şansele de salvare fiind foarte mici.

Energia Pandurii Târgu Jiu a fost umilită şi la Baia Mare, Minaur impunându-se lejer la unsprezece goluri diferenţă, scor 37-26. Gazdele, conduse de fostul antrenor al pandurilor, Petre Avramescu, nu au avut nici un moment emoţii în a tranşa victoria, distanţându-se încă de la pauză la o diferenţă liniştitoare, scor 19-15. Gorjenii s-au prezentat lamentabil la Baia Mare, reuşind să irosească şase lovituri de la şapte metri, iar portarii Toacsen şi Iordan nu s-au evidenţiat în nici un fel. Şi cum echipa fără valoare nici noroc nu are, la Baia Mare s-au accidentat destul de grav şi doi jucători, Mihoci şi Păiuş. Marius Mihoci a suferit o entorsă de gleznă, iar Andrei Păiuş o dislocare a umărului, ultimul fiind indisponibil o perioadă mai mare după ce i s-a aplicat o atelă ghipsată. Cel mai bun marcator al echipei Energia a fost extrema Apolzan, cu 5 goluri, urmat de Mazilu şi Mihoci, 4 goluri fiecare. Au mai punctat pentru formaţia din Târgu Jiu Cirkovic (2 goluri), Costea (1), Enache (2), Ghiră (1), Năftănăilă (3), Păiuş (1), Roşu (1) şi Truică (2).
Antrenorul Sorin Toacsen
s-a arătat încă o dată dezamăgit de prestaţia elevilor săi: „Mă aşteptam la un meci greu, dar noi l-am făcut şi mai greu. La Baia Mare s-a jucat într-un singur sens, din păcate, şi a fost doar o echipă pe teren. Nu poţi să speri la mare lucru la un astfel de meci, dacă nu ai cu cine să joci. Sunt de nerecunoscut şi nu credeam că vor juca atât de rău“.

Ciuca bătăilor în deplasare

Cu excepţia jocului de la Caracal, unde a reuşit să câştige, trupa condusă de Sorin Toacsen a pierdut la peste cinci goluri diferenţă toate disputele din deplasare în acest tur de campionat, resuscitând practic contracandidatele la retrogradare, Poli Izometal Timişoara şi Minaur Baia Mare. Gruparea gorjeană ocupă locul 12 şi este la patru puncte distanţă de locul 10, primul deasupra liniei retrogradării, iar în următorul joc echipa lui Toacsen va întâlni în deplasare campioana HCM Constanţa. „Vom vedea ce e de făcut în continuare, pentru că avem acum şi mari probleme de lot. După ce că nu aveam cu cine juca şi aveam deja doi accidentaţi, acum s-au mai accidentat încă doi jucători. Sper să nu fie ceva grav, că şi aşa suntem puţini. Mihoci a suferit o entorsă şi cred că nu va lipsi mult timp, dar în cazul lui Păiuş e mai grav, pentru că şi-a luxat braţul. Costea mai are probleme cu piciorul, dar l-am luat şi pe el la Baia Mare, pentru că nu aveam cu cine juca“, a declarat Toacsen.
Conducerea Energiei Pandurii a anunţat altă întâlnire de analiză, pentru a căuta soluţii pentru salvarea echipei, fiind conştienţi de gravitatea situaţiei: „Ne îndreptăm spre liga a doua şi nu se întâmplă nimic cu echipa asta! Nu e posibil să ai jucători ca Truică, Mihoci, Enache şi Cirkovic şi echipa să joace în halul ăsta! Nu este posibil ca portarii să nu aibă nici o paradă în tot meciul, pentru că din 37 de şuturi au fost 37 de goluri! Nu este posibil să ratezi şase aruncări de la şapte metri! Trebuie făcută o analiză la rece şi să vedem ce se poate face, pentru că ne îndreptăm spre eşalonul secund, a răbufnit preşedintele Gore Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS