22.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVâlcencele s-au calificat

Vâlcencele s-au calificat

Oltchim – Ferencvaros  34-28
Sala Sporturilor
„Traian“, spectatori: 3.000.
Oltchim: Huţupan, Tolnai – Beşe (1), Gatzel, Lecuşanu (2), Luca (2), Maier (7), Manea (2), Meiroşu (9), Cherăscu, Ţăcălie, Ivan, Olteanu (7), Stanca (4). Antrenor: Gheorghe Tadici.
Ferencvaros: Pastrovics, Harisova – Ilyes (1), Juhasz (1), Kovacsicz (8), Nemeth (1), Soos, Szamoransky (4), Szamoransky (1), Szucsanszki (2), Uhrakova (2), Kocsis (1), Zacsikova (6). Antrenor: Gyula Zsiga.
Au arbitrat: Hansen şi Oistein (Norvegia).
Observator EHF: Vladimir Vujnovic (Croaţia).

Cu mai bine de două ore înainte de debutul meciului dintre Oltchim şi Ferencvaros Budapesta se epuizaseră biletele şi peste 3.000 de olteni aşteptau o calificare în sferturile Ligii Campionilor Europeni, o adevărată premieră pentru sportul de echipe din România. Chimistele au intrat în teren decise să măture pe jos cu „mândria Ungariei“, pentru a răzbuna propria galerie, care, în ediţia trecută a semifinalelor Cupei Cupelor, a avut parte de un adevărat coşmar la Budapesta. Până la pauză, lucrurile au mers normal şi elevele lui Gheorghe Tadici au intrat la cabine cu un avantaj liniştitor, scor 18-9. În partea a doua a întâlnirii, „galacticele“ au pus accentul pe spectacol, în uralele spectatorilor, în timp ce tehnicianul Tadici a rulat întreg lotul pe care l-a avut la dispoziţie şi la finalul celor 60 de minute tabela a indicat 34-28.
Cu punctaj maxim şi cel mai bun golaveraj dintre toate cele 16 participante în ligă, Oltchim şi-a asigurat calificarea matematică în faza a doua a grupelor, indiferent de rezultatele din ultimele două etape ale grupei D.
Pentru calificarea din Grupa D a Ligii Campionilor, chimistele vor încasa o primă maximă de 40 de milioane de lei vechi. De asemenea, Primăria Râmnicu Vâlcea le va premia pe chimiste cu suma totală de un miliard şi jumătate de lei vechi. „Banii vor fi distribuiţi de tehnicianul Gheorghe Tadici, dânsul ştie mai bine ce aport la calificare a avut fiecare fată“, a spus primarul Mircia Gutău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU