22.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVâlcenii vor să câştige partida cu Mureşul

Vâlcenii vor să câştige partida cu Mureşul

Liga a II-a

Mureşul Deva – CSM Vâlcea
Stadion „Cetate“, sâmbătă, ora 11.00.
Formaţii probabile:

Mureşul Deva: Rahoveanu – Pisoiu, Dosan, Cireş, Bud – Vaida, Bunea, Baciu, Lintaru – Sava, Bitiş. Antrenor: Gheorghe Barbu.
CSM Vâlcea: Rusandu – Pasăre, Vişa, Chirciu, Lungan – Onofrei, Ekwalla, Melcea, Sg. Popescu – Boroiban, Robson. Antrenor: Marian Bondrea.
Vor arbitra: T. Albon – M. Nagy, H. Bochiş.

CSM va juca la Deva, cu gândul de a recupera punctele pierdute cu timişorenii de la CFR.

După egalul din Zăvoi cu CFR Timişoara, scor 2-2, pentru fotbaliştii şi tehnicienii de la CSM Vâlcea a urmat o săptămână plină de frământări, în care toată lumea a pregătit ultimul derbi al turului de campionat aşa cum se cuvine. Sâmbătă, elevii lui Marian Bondrea şi Mitică Teleşpan vor evolua în deplasare, la Deva, pe terenul revelaţiei din acest campionat, Mureşul. Ardelenii au promovat în eşalonul secund după un baraj cu Minerul Motru şi, după 13 etape, se află pe poziţia a doua a clasamentului, cu o singură înfrângere şi plus 12 la „adevăr“. Vâlcenii sunt pe ultima treaptă a podiumului, la un singur punct distanţă de lider şi o eventuală victorie, coroborată cu un pas greşit al lui FC Argeş, i-ar readuce pe primul loc în serie.

Deva nu se gândeşte la promovare

În ciuda parcursului excelent de până acum, tehnicianul gazdelor, Gheorghe Barbu, şi-a păstrat modestia şi a spus că formaţia sa nu are ca obiectiv promovarea. „În mare parte, rezultatele bune din acest tur de campionat se datorează fotbaliştilor, dar, sincer să fiu, sunt uimit de locul pe care-l ocupăm. Deocamdată, nu ne putem gândi la promovare, este mult prea devreme, să vedem ce se va întâmpla pe viitor“, a afirmat fostul fotbalist de la Farul Constanţa şi FC Naţional. Mureşul nu dispune de fotbalişti cu nume sonore şi pune baza pe jocul defensiv şi colectiv, dovadă fiind numai cele opt goluri primite până acum.

Schimbări în primul unsprezece

Forţat de accidentările lui Nemanja Vidakovic şi Marinel Stanca, antrenorul CSM, Marian Bondrea, va fi nevoit să facă două schimbări, cel puţin, în unsprezecele de start. Titular în atac va fi Luiz Robson, iar în apărare Mihai Pasăre, în linia de mijloc urmând să apară şi Marius Onofrei, rezervă în disputa cu Timişoara. În poartă se pare că Râmniceanu nu şi-a pierdut postul, în ciuda faptului că nu a evoluat tocmai bine în runda trecută, mai ales că relaţiile dintre Bondrea şi Alex Vlăduţi, celălalt junior al vâlcenilor, sunt încordate. Marea dilemă a „Profesorului“ rămâne în continuare postul de coordonator, acolo unde va avea de ales între Therry Ekwalla şi Alexandru Dandea, ambii cu evoluţii neconvingătoare în ultima perioadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS