19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSarici a venit în ajutorul lui Toacsen

Sarici a venit în ajutorul lui Toacsen

Deşi a intrat în programul echipei Energia Pandurii Târgu Jiu, handbalistul croat Mârza Saric nu a semnat încă cu gruparea gorjeană, existând chiar şi posibilitatea ca transferul să nu se realizeze. „Saric nu a semnat cu noi. Sunt probleme contractuale generate de impresarul jucătorului. Din moment ce nu s-a semnat este posibil chiar să pice transferul. Chiar dacă sunt 99 la sută şanse să semneze, există una să pice. Dacă va semna, sper să fie apt pentru meciul cu Steaua. Este într-o stare fizică bună, dar să vedem cât de repede se va adapta jocului nostru“, a declarat ieri antrenorul Sorin Toacsen.
Mârza Saric a ales să vină la Târgu Jiu pentru Sorin Toacsen, contând foarte mult în decizia sa şi faptul că oraşul lui Brâncuşi se află în Uniunea Europeană: „Am venit pregătit, împreună cu soţia, să rămân aici. Au intervenit unele mici probleme, dar sper să se rezolve şi să semnez cât mai repede posibil. Nu ştiu nimic despre Energia. Am venit în primul rând pentru Sorin Toacsen, îl cunosc şi am încredere în el. În al doilea rând, Târgu Jiu înseamnă România şi România înseamnă Europa. Aveam şi alte propuneri din alte ţări, dar nu erau din UE“, a declarat croatul. „Cred că echipa are potenţial, pentru că dispune de jucători buni, dar nu pot să spun mai mult, pentru că nu cunosc valoarea campionatului“, a completat Saric.

Saric, motivare pentru Mazilu

Oficialii Energiei au reuşit, după şase etape scurse de la începutul sezonului, să-i asigure concurenţă pe postul de inter dreapta lui Ionuţ Mazilu. Aducerea lui Saric ar trebui să-l motiveze şi să-l disciplineze pe Mazilu, iar gruparea gorjeană să profite de concurenţa dintre cei doi. „Saric nu este o ameninţare pentru Mazilu. Pe mine m-ar bucura să fie o colaborare între ei, să fie o motivare în plus pentru Mazilu, să muncească mai mult, să-şi dea seama că nu mai este singur pe post şi să facă ce vrea, să dea la poartă când vrea şi cum vrea. Mazilu trebuie să înveţe să se controleze şi să fie o concurenţă loială pe post, că numai aşa putem realiza lucruri bune împreună“, a spus Toacsen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS