28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportImpotenţi şi de la punctul cu var

Impotenţi şi de la punctul cu var

Unirea Urziceni – Pandurii 1-0
Stadion
„Unirea Valahorum“, spectatori: 4.000.
A marcat: Bilaşco ’13.
Unirea: Stelea – E. Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu – C. Petre (’66, Mara), Gomes, Pădureţu, C. Constantin (’59, Negru) – Stancu, Bilaşco (’80, Onofraş). Antrenor: Dan Petrescu.
Pandurii: Dossey – Popete, Rus, Rusu, Djapka – Vătavu, Vancea (’56, M. Voicu), Stângă (’46, Iordache) – L. Mihai – Stromajer (’66, Vintilescu), Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaş roşu: Rusu (’84).
Au arbitrat: Şt. Erdei – Ad. Vidan, Fl. Stănescu.

Cum Pandurii Târgu Jiu a ajuns, după cinci înfrângeri consecutive, la limita retrogradării, antrenorul Eugen Neagoe a lăsat prudenţa deoparte şi a abordat meciul cu Unirea Urziceni ofensiv, cu trei atacanţi. Prima şansă de gol a aparţinut gorjenilor, însă veteranul Stelea a respins în lateral şutul bun al lui Vătavu (’12). Unirea a replicat imediat şi a deschis scorul. Ciprian Petre s-a distrat pe dreapta cu „jaloanele“ Djapka şi Rusu, a centrat pentru Bilaşco, iar acesta a reluat cu capul la colţul lung, de la limita careului mic (’13). Şansa egalării a venit în urma unei faze fixe, însă Stelea a respins în corner balonul expediat de Djapka, din lovitură liberă (’29). Insistenţa ofensivă a gorjenilor era gata să dea roade în minutul 40. Stromajer a interceptat un balon în faţa porţii adverse, l-a lobat pe Stelea, însă Nicu a evitat golul, degajând din apropierea liniei porţii. Un minut mai târziu, centralul Erdei a acordat uşor o lovitură de pedeapsă pentru Pandurii, la un presupus fault al lui Bilaşco asupra lui Piţurcă, dar bucuria oltenilor a fost de scurtă durată. Stângă a şutat slab de la punctul cu var şi Stelea a respins în corner.  
La reluare, portarul Unirii a avut emoţii în două rânduri la şuturile lui Liviu Mihai, scurse pe lângă barele porţii sale (’59, ’68). Impulsionată de Mara, Unirea Urziceni a terminat jocul în atac şi Stancu a trimis spectaculos, din foarfecă, peste poarta lui Dossey.
Pandurii a terminat jocul în zece oameni, Adrian Rusu văzând cartonaşul roşu după o intervenţie neglijentă asupra lui Onofraş din postură de ultim apărător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS