17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDuval menţine Craiova în prim-plan

Duval menţine Craiova în prim-plan

Singurul pilot din Bănie care participă la CRR a obţinut în acest sezon titlul de vicecampion naţional la Grupa A.

Campionatul de Raliuri al României, ediţia 2007, s-a încheiat în weekend-ul trecut cu victoria echipajului Dan Gârtofan / Adrian Berghea. Lider în clasamentul general înaintea Raliului Iaşiului, ultima etapă a CRR, Bogdan Marişca a abandonat cursa în timpul celei de-a şaptea probe speciale, ceea ce i-a uşurat lui Gârtofan misiunea în lupta pentru titlu, în care pornea de pe locul doi.
La Grupa A, victoria în Raliul Iaşiului, desfăşurat pe macadam, i-a revenit pilotului oltean Nistor Duval, care şi-a asigurat astfel titlul de vicecampion naţional. Duval s-a dovedit imbatabil în acest sezon pe macadam, impunându-se în trei din cele cinci etape desfăşurate pe o astfel de suprafaţă, în celelalte două abandonând. „Vreau să câştig fiecare cursă la care particip. Forţez limitele mele şi ale maşinii, îmi asum multe riscuri şi ori ocup locul unu, ori abandonez“, a spus Duval.

„Raliul te desăvârşeşte ca om“

Oraşul Craiova a fost, timp de mulţi ani, unul dintre punctele de reper ale automobilismului românesc, alături de Piteşti şi de Braşov. Din păcate, în prezent, Nistor Duval este singurul pilot din Bănie care participă la Campionatul de Raliuri al României. Pentru a menţine Craiova în circuitul automobilismului din ţara noastră, pilotul oltean a făcut mari eforturi financiare, rezistând în acest sezon cu resurse proprii. Duval susţine că, oricât îl va costa, va continua să participe la raliuri, pentru că acest sport i-a schimbat viaţa. „Raliul este un sport nobil, pe care nu-l poate practica oricine. Dacă participi la raliuri, priveşti viaţa altfel. Devii mai bun, mai indulgent şi pui mare preţ pe clipă, deoarece te joci cu moartea la fiecare cursă. Raliul te desăvârşeşte ca om şi de aceea voi continua să concurez, indiferent de costuri“, a spus Duval.

„La anul îmi doresc să fiu campion“

Desfăşurat în weekend-ul trecut pentru prima oară din 1997, Raliul Iaşiului s-a dovedit o reuşită, fiind foarte bine organizat datorită implicării autorităţilor locale. Cursa din capitala Moldovei s-a disputat pe parcursul a două zile, vineri fiind programate trei probe speciale, iar sâmbătă 12.
La finalul primei zile a Raliului Iaşiului, Nistor Duval se situa pe poziţia a treia a Grupei A, deoarece maşina pe care o pilotează, Citroen C2R2, a avut probleme la direcţie, menţinându-se cu dificultate pe traseu. „Maşina a fost pregătită sumar în atelierul de la Vâlcea şi pe o probă era să ies de 30 de ori în decor. Bine că n-am abandonat“, a explicat Duval.
Înaintea probelor speciale de sâmbătă, echipa de asistenţă tehnică a pilotului craiovean a rezolvat problemele maşinii, iar Duval a plecat într-o cursă nebună de recuperare, efortul său fiind răsplătit la final cu câştigarea Raliului Iaşiului şi cu titlul de vicecampion naţional la Grupa A.
Pentru sezonul următor, Nistor Duval şi-a propus să câştige atât titlul la Grupa A, cât şi pe cel de la „Cupa Citroen C2R2“, care se va organiza cu sprijinul Citroen Franţa. „La anul îmi doresc să fiu campion. Va fi însă destul de greu, pentru că vine un nou val de piloţi talentaţi, dornici de afirmare“, a spus Duval.

Ierarhiile CRR

La finalul Campionatului de Raliuri al României, ediţia 2007, ierarhiile generale se prezintă astfel:
Clasament FIA: 1. Dan Gârtofan (N4) 66 de puncte, 2. Bogdan Marişca (N4) 62, 3. Marco Tempesta (N4) 53, 4. Constantin Aur (N4) 41, 5. Daniel Ungur (N4) 37, 6. Mihai Leu (N4) 29, 7. Alexandru Piţigoi (N4) 25, 8. Cătălin Cismaru (N4) 16.
Clasament Grupa A: 1. Alexandru Mitroi 57 de puncte, 2. Nistor Duval 55, 3. Heinz Goellner 46, 4. Jean Tatu 35, 5. Dimitris Vergitsis 30, 6. Cristian Enache 23, 7. Adrian Drăgan 23, 8. Adrian Răspopa 20.
Clasament Grupa H: 1. Gunther Graef 68 de puncte, 2. Cătălin Berari 57, 3. Manuel Mihalache 30, 4. Bernd Kuenzel 25, 5. Aurel Cladoveanu 23, 6. Ioan Balea 16, 7. Dan Luncan 12, 8. Cristian Toader 9.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII