21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTănasie, în linie dreaptă cu pregătirea

Tănasie, în linie dreaptă cu pregătirea

Doar câteva zile îl mai despart pe pugilistul craiovean Sorin „Pantera“ Tănasie de cel mai important meci din cariera sa, cu  Karim Quibir Lopez.

Vineri seară, Sorin va boxa cu spaniolul Karim Quibir Lopez (31 de ani), pentru titlul european la categoria cocoş, într-o gală care va avea loc la Valencia, în organizarea Federaţiei Române de Box.
Până când îşi va încrucişa mănuşile cu adversarul spaniol, Tănasie efectuează ultimele antrenamente, la Craiova, în sala „Voinţa“ şi în Parcul „Nicolae Romanescu“, sub stricta supraveghere a antrenorului Vasile Fîntînă.
În pauza dintre antrenamente, cei doi împreună cu managerul sportivului, Fănel Trandafir, vizionează casete cu meciuri ale adversarului. „Ne-am întors din cantonamentul montan de la Zărneşti cu două zile mai devreme, pentru a ne reacomoda cu căldura din sală. Sorin este pe ultima sută de metri cu pregătirea, iar în ceea ce priveşte greutatea mai are de dat jos doar două kilograme ca să ajungă la ora cântarului la 53,500 kilograme. Totul decurge conform planului. Marţi (astăzi-n.r.) vom face ultimele antrenamente. Unul la 11.00 dimineaţa, iar unul la 23.00, pentru a se acomoda cu ora la care se va disputa gala de la Valencia“, a explicat maestrul Vasile Fîntînă. Ieri- dimineaţă, „Pantera“ nu a efectuat antrenamentul, deoarece a trecut pe la Policlinica pentru Sportivi din Craiova pentru circuitul medical.

Spaniolul, cu palmaresul, olteanul, cu ambiţia

La 27 de ani, Tănasie se află în faţa celei mai mari provocări din carieră. După doi ani de meciuri la profesionişti, în care a obţinut 13 victorii (din care şase prin KO) şi o remiză, pugilistul craiovean se simte pregătit să atace titlul european la categoria cocoş. Adversarul său din Spania are un palmares deloc de neglijat: 30 de victorii, dintre care 21 prin KO, iar în luna martie a acestui an a câştigat titlul european. Chiar dacă Quibir are palmaresul de partea sa, susţinătorii lui Sorin cred că olteanul va câştiga disputa. „Sorin este pregătit şi sunt sigur că va face faţă cu brio. Îi doresc mult succes şi să vină cu centura acasă“, a declarat fostul campion Leonard Doroftei, cel care l-a antrenat câteva luni pe pugilistul craiovean. „Am zis că vom câştiga licitaţia pentru a organiza noi gala. Chiar dacă nu a fost să se joace meciul în România, vreau să îl batem pe spaniol şi la el acasă, şi în Franţa, şi oriunde, apoi vom ataca America“, a spus plin de optimism preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

Boxează şi Pîrvu jr.

Tot în cadrul galei de la Valencia va mai boxa un pugilist craiovean, Cosmin Pîrvu (22 de ani), trecut recent la profesionişti. Dacă Sorin Tănasie va boxa 12 reprize, meciul lui Cosmin se va întinde pe durata a patru reprize, având în vedere că are doar un singur meci la profesionişti, în gala din luna iulie de la Constanţa. Gala de vineri seară de la Valencia va fi transmisă în direct de postul de televiziune Sport.ro, dar nu se ştie deocamdată ora la care va începe transmisia.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII