18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOrgolii, bani şi puncte la US Open

Orgolii, bani şi puncte la US Open

Ultimul turneu de Mare Şlem al anului, US Open, îşi intră în drepturi mâine. La fel ca în ultimii ani, şi la ediţia din 2007 elveţianul Roger Federer este creditat cu prima şansă la titlu.

Începând din 1881, Statele Unite ale Americii găzduiesc unul dintre cele mai puternice turnee de tenis ale lumii, denumit în prezent US Open. Ultimul Mare Şlem al anului, ediţia 2007, va debuta mâine pe arenele de la Flushing Meadows, cei mai buni jucători de pe mapamond participând pentru glorie, puncte ATP sau WTA şi, nu în ultimul rând, pentru premiile consistente în bani puse la dispoziţie de organizatori. 17.000 de dolari îşi va trece în cont un jucător care va fi eliminat încă din primul tur, iar dacă pierde în sferturi, tenismanul va primi un cec în valoare de 50.000 de dolari. Semifinaliştii se vor bucura în schimb de peste 280.000 de dolari, iar finalistul va încasa 570.000 de dolari. Cel care va triumfa la US Open, atât la masculin, cât şi la feminin, se va putea lăuda cu un premiu de cel puţin 1.200.000 de dolari, la această sumă existând posibilitatea să se adauge şi premii din partea sponsorilor. Aşa cum poate era firesc, americanii deţin cele mai multe recorduri, Jimmy Connors şi Chris Evert fiind cei care au câştigat cele mai multe meciuri la US Open.
Singurul jucător român care a reuşit să câştige turneul de la US Open a fost Ilie Năstase. Acesta s-a impus în finala competiţiei din anul 1972, învingându-l pe Arthur Ashe chiar pe arena care îi poartă de atunci numele. Năstase era în acea perioadă numărul 1 mondial şi venea după o finală pierdută la Wimbledon.

Federer şi Nadal u avut noroc

În această săptămână, organizatorii turneului american, ajuns la cea de-a 126-a ediţie, au stabilit capii de serie şi nu a existat nici o surpriză, pentru că s-au respectat ierarhiile ATP şi WTA. La masculin, elveţianul Roger Federer, aflat în cursa pentru câştigarea celui de-al patrulea titlu consecutiv la Flushing Meadows, va fi cap de serie numărul unu. Spaniolul Rafael Nadal este considerat favoritul numărul doi, sârbul Novak Djokovic este creditat cu a treia şansă la câştigarea competiţiei, în timp ce rusul Nikolay Davydenko va fi al patrulea pe lista capilor de serie. Fost campion la US Open în 2003, americanul Andy Roddick este al cincilea favorit, câştigătorul din 2001, australianul Lleyton Hewitt, este abia al 16-lea, iar campionul din 2000, rusul Marat Safin, este doar al 25-lea cap de serie.
Tragerea la sorţi a meciurilor de pe tabloul principal s-a dovedit a fi cu noroc pentru principalii favoriţi. Elveţianul Roger Federer, desemnat cap de serie numărul 1, va întâlni un adversar mult mai slab cotat, care va accede pe tabloul principal din calificări, în timp ce spaniolul Rafael Nadal va da piept cu un jucător modest, australianul Alun Jones, aflat pe locul 123 în ierarhia ATP.
Cei doi, Federer şi Nadal, nu numai că au adversari slabi în primul tur, dar au şi un culoar favorabil până în optimi, când vor apărea primele meciuri mai serioase, elveţianul urmând să-l întâlnească, probabil, pe francezul Richard Gasquet (nr. 13), iar spaniolul, pe compatriotul său, David Ferrer (nr. 15). Din păcate, România nu are nici un reprezentant calificat direct pe tabloul principal, speranţele noastre fiind legate de Andrei Pavel, care participă în calificări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU