18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu, învingător în fieful diavolilor

Chivu, învingător în fieful diavolilor

Fundaşul român Cristi Chivu a revenit pe Old Trafford, unde fusese umilit alături de AS Roma în faţa lui Manchester (1-7). De data aceasta a plecat învingător cu Inter, într-un meci amical.

Cristi Chivu şi noua sa echipă, Inter Milano, au disputat un nou amical de lux. De data aceasta „nerazzurrii“ s-au deplasat în Anglia, unde s-au aflat faţă în faţă, pe stadionul Old Trafford, cu „diavolii“ de la Manchester United şi au reuşit să se impună, la limită, cu
3-2. Românul a început partida ca titular, pe postul de fundaş stânga, în centru jucând Materazzi şi Walter Samuel, şi tocmai el a fost cel care a greşit la primul gol al meciului, marcat de Rooney în minutul 17. „Chivu a reacţionat târziu, iar Evra a putut să-i paseze lui Rooney“, a scris Gazzetta dello Sport. Românul avusese, cu câteva minute mai înainte, o intervenţie excelentă în faţa porţii, salvându-şi echipa de la un gol ca şi făcut. Manchester United şi-a păstrat avantajul pe tabelă foarte puţin timp, pentru că, în minutul 22, unul dintre nou-veniţii la Inter, Suazo (Honduras), adus de la Cagliari, a reuşit să egaleze, fiind servit bine de Ibrahimovic. Acesta din urmă a primit, cinci minute mai târziu, o pasă excelentă de la Solari şi i-a dus pe interişti în avantaj, spre dezamăgirea celor 73.000 de spectatori din tribune. Şi Interul lui Chivu nu avea să se oprească aici. Cu zece minute înainte de pauză, „veteranul“ Figo a inventat un „assist“ perfect pentru Suazo, care a reluat fulgerător în plasa porţii lui Van Der Sar, scorul devenind 1-3.

Chivu, fundaş central în repriza a doua

În repriza a doua a amicalului de lux de pe Old Trafford, Chivu a fost mutat în centrul defensivei de antrenorul Mancini, care parcă a vrut să le arate suporterilor că poate la insistenţele sale a fost adus un fundaş ce poate acoperi trei posturi. În această postură, fundaşul român a avut o evoluţie care poate fi catalogată drept bună, pe un stadion unde în urmă cu câteva luni a fost printre cei mai slabi jucători ai meciului Manchester – Roma (7-1). Defensiva Interului a făcut faţă cu brio în această parte secundă unui superatac format din Giggs, Rooney şi Cristiano Ronaldo. Din păcate pentru elevii lui Mancini, singurul care a reuşit să înscrie pentru gazde a fost chiar coechipierul lor, brazilianul Adriano, introdus cu alt scop, acela de a ajuta atacul italienilor. În minutul 58, la o lovitură liberă executată în forţă de Cristiano Ronaldo de pe partea stângă, Adriano a încercat să respingă cu capul, dar nu a putut să o facă precum un fundaş şi şi-a învins propriul portar, pe Julio Cesar. Până la sfârşitul meciului, Manchester a avut şansa să ducă scorul la 3-3, însă Ferdinand a ratat singur cu portarul, iar Inter a trecut la rândul ei pe lângă 4-2. Chivu a fost unul dintre cei patru jucători ai Interului care au rămas în teren pe toată durata celor 90 de minute.

„O victorie frumoasă, care nu contează“

După meciul de pe „Old Trafford“, antrenorul Roberto Mancini s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi şi a afirmat că l-a interesat jocul şi nu rezultatul: „A fost o victorie frumoasă, dar rezultatul nu contează. Am mai spus-o după meciurile cu Valencia şi Arsenal. Acestea sunt doar nişte amicale de vară“. Tehnicianul Interului nu a mai vorbit despre Chivu, dar a fost plăcut surprins de randamentul pe care l-a dat cuplul Ibrahimovic-Suazo, cei doi jucând împreună doar de o săptămână: „Suazo este nou, dar se înţelege bine cu toţi coechipierii. Cu Ibrahimovic a format un cuplu de atac foarte activ. A lăsat senzaţia că joacă la noi de câţiva ani. Sunt foarte mulţumit şi în acelaşi timp sunt convins că lucrurile se mai pot îmbunătăţi dacă vom munci mult la antrenamente“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS