19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportJuniori de închiriat

Juniori de închiriat

Cluburile de juniori din Craiova reprezintă, în competiţiile oficiale juvenile, formaţiile de seniori din eşaloanele II, III şi IV.

Lipsa banilor din fotbalul juvenil a făcut ca mai multe cluburi exclusiv de juniori din Bănie să reprezinte în competiţiile oficiale formaţii din ligile a II-a, a III-a şi a IV-a. Este o colaborare în care ambele părţi au de câştigat: echipele de seniori, fiind obligate să aibă grupe de juniori, mai scutesc din bani dacă le iau gata făcute decât dacă ar înfiinţa altele noi, iar cluburile de juniori se mulţumesc că li se asigură echipament, transport la meciuri şi plata baremurilor de arbitraj.

Cei mai solicitaţi juniori sunt cei de la clubul CS Barcelona Craiova. Grupele antrenate de Dorel Toma şi Fane Voica au evoluat în campionatul trecut pentru trei formaţii din Liga a III-a, Petrom Chimia Craiova, Gaz Metan Podari şi Dunărea Calafat. Pentru Chimia şi Podari au jucat câte trei grupe de la Barcelona, la categoriile de vârstă 1992, 1994 şi 1996, iar pentru Calafat doar o singură grupă, cea a juniorilor născuţi în 1996.

 

Ajutor reciproc

 

Juniorii de la FEFS Craiova au reprezentat în sezonul trecut formaţia de liga a II-a FC Caracal. La nivelul ligii a III-a doar o formaţie din Bănie, Armata, a folosit în competiţii juniori din propria pepinieră.

În campionatul judeţean doljean, nou-promovata RA Apă va folosi în campionatul de juniori fotbalişti de la Şcoala de Fotbal „Costică Donose“ din Craiova. „La acest nivel nu se poate pune pro nivel. Doar Şcoala de Fotbal «Gică Popescu» din Craiova are un sistem piramidal foarte bine pus la punct, în sensul că juniorii pot juca la echipa de seniori care evoluează în Liga a IV-a doljeană“, a explicat Sorin Pătraşcu, vicepreşedintele AJF Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS