19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtlet străpuns de suliţă

Atlet străpuns de suliţă

Salim Sdiri, un săritor în lungime francez, a fost la un pas de moarte vineri seară, la turneul de atletism din circuitul Golden League, găzduit de Roma, fiind lovit de o suliţă. Incidentul s-a petrecut din cauză că finlandezul Tero Pitkamaki a alunecat în momentul aruncării şi a imprimat o traiectorie greşită suliţei spre partea din stânga a terenului. Sdiri, aflat în perimetrul rezervat săritorilor în lungime, unde se încălzea pentru proba la care urma să participe, a fost străpuns în spate. Imediat, o ambulanţă a intrat în interiorul arenei şi l-a transportat de urgenţă la spital pe francez.
„A fost lovit în partea dreaptă a corpului. Este conştient, dar nu ştim pe moment cât de adânc a pătruns suliţa“, declara vineri seară unul dintre medicii italieni care s-a ocupat de Sdiri.
Ieri au fost date publicităţii mai multe detalii privind rănile suferite de sportivul de 28 de ani. Acesta a nu avut nici o leziune la ficat, cel mai afectat fiind muşchiul lateral al toracelui. Atletului i-au fost puse mai multe puncte de sutură şi a fost transportat la hotelul unde erau cazaţi atleţii francezi, urmând să fie ţinut sub observaţie.
Un incident similar s-a petrecut în ianuarie 2007. Cehul Roman Sebrle, campionul olimpic la decatlon, a fost străpuns atunci de o suliţă în timpul desfăşurării unui antrenament efectuat în Africa de Sud, dar, la fel ca Sdiri, nu a suferit răni grave şi şi-a putut relua peste câteva luni activitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU