14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim află adversarele din grupă

Oltchim află adversarele din grupă

Astăzi, la Viena, va avea loc tragerea la sorţi pentru grupele preliminare ale Ligii Campionilor la handbal feminin. Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost desemnată cap de serie, alături de alte trei puteri europene – Gyor, din Ungaria, Aalborg (Danemarca) şi Lada Togliatti (Rusia). În a doua urnă valorică sunt cele mai periculoase formaţii pentru „galacticele“ de la Vâlcea: Byassen Trondheim (a treia clasată în Norvegia), cu care Oltchim s-a mai întâlnit în finala Cupei Cupelor, Motor Zaporojie (campioana din Ucraina), Metz (campioana Franţei) şi Astroc Sagunto (vicecampioana din Spania). Din celelalte două grupe, numai Knjaz Milos, din Serbia, formaţie la care a evoluat şi actuala „chimistă“ Valentina Ardean Elisei şi care a mai fost prezentă în grupele Ligii Campionilor, este mai puternică. Imediat după stabilirea componenţei grupelor, federalii europeni vor efectua altă tragere la sorţi pentru desemnarea formaţiilor care vor găzdui turneele. În grupele principale se vor califica numai primele clasate în seriile preliminare, Oltchim fiind una dintre favorite, indiferent de adversare.

Nici Tadici nu vrea în Ucraina

Oficialii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au declarat la unison că nu îşi doresc ca adversară pe Motor Zaporojie, în condiţiile în care turneul va avea loc în Ucraina. Cea mai bună variantă ar fi ca formaţia din grupa a doua repartizată alături de vâlcence să fie Metz din Franţa, echipă care nu are experienţă în Liga Campionilor. Mâine, la Viena va avea loc şi tragerea la sorţi pentru stabilirea componenţei grupelor principale, 12 echipe fiind calificate direct în această fază a competiţiei.  
Urnele din care se vor face tragerile la sorţi sunt următoarele: urna 1: Oltchim Râmnicu Vâlcea (România), Aalborg (Danemarca), ETO Gyor (Ungaria), Lada Togliatti (Rusia); urna 2: Metz (Franţa), Astroc Sagunto (Spania), Byasen Trondheim (Norvegia), Motor Zaporojie (Ucraina); urna 3: Madeira (Portugalia), Safo Lublin (Polonia), Juventa Mihalovce (Slovacia), Patras (Grecia); urna 4: Sassari (Italia), Quintus (Olanda), BNTU Minsk (Belarus), Ankara (Turcia), Knjas Milos (Serbia), Stjarnan (Islanda), Kefalovrysos (Cipru), Saverhof (Suedia). Formaţiile din această urnă participă la un turneu din care se califică numai primele patru clasate.
Echipele calificate direct în grupele Ligii Campionilor sunt: Slagelse (Danemarca), Viborg (Danemarca), Krim Ljubljana (Slovenia), Hypo Viena (Austria), Zvezda Zvenigorod (Rusia), FTC Budapesta (Ungaria), Kometal Skopje (Macodonia), Union Ribarojja (Spania), Larvik (Norvegia), Buducnost Monet (Serbia), Podravka (Croaţia), Nurnberg (Germania).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS