19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, rege şi în opinia presei

Mutu, rege şi în opinia presei

Atacantul român al Fiorentinei i-a devansat pe Zlatan Ibrahimovic şi pe Marco Materazzi, ambii de la campioana Internazionale Milano.

Agenţia de ştiri şi statistică sportivă Datasport a anunţat că atacantul român Adrian Mutu (foto) a fost, în sezonul 2006/2007, cel mai bun jucător din Serie A, în opinia presei. Calculând media notelor date după fiecare meci de cotidienele sportive Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport şi Tuttosport, precum şi de cele mai importante patru ziare din Peninsulă, Corriere della Sera, Repubblica, La Stampa şi Il Giornale, s-a stabilit că Mutu a avut o medie de 6,50. „Briliantul“ l-a devansat pe fostul coechipier de la Juventus, suedezul Zlatan Ibrahimovic, actualmente la Inter Milano, care a avut o medie a notelor de 6,48. Al treilea a fost alt jucător al campioanei Italiei, fundaşul Marco Materazzi, cu o medie de 6,43.
Datasport scrie că secretul lui Mutu este antrenorul Cesare Prandelli, sub comanda căruia mai făcuse un sezon de senzaţie, la Parma (2002/2003), când a reuşit să marcheze 18 goluri în 31 de meciuri şi a dat trei pase decisive. Atunci, a avut o medie a notelor de 6,48 şi s-a clasat pe treapta a treia a podiumului, după Pavel Nedved (Juventus, 6,59) şi Francesco Totti (AS Roma, 6,58). De data aceasta, Mutu şi-a trecut în cont 16 reuşite în 33 de meciuri, dar a oferit opt pase de gol coechipierilor. Un campionat de pus în ramă, cel mai bun al său din cariera de fotbalist.

Fontana, cel mai bun portar

Cel mai bun portar din Serie A a fost, în cursul campionatului, veteranul Alberto Fontana de la Palermo, cu o medie de 6,39, urmat de coechipierul lui Mutu, Sebastien Frey (6,33), şi de goal-keeper-ul Interului, brazilianul Julio Cesar (6,31). În ceea ce-i priveşte pe fundaşi, în Serie A a excelat Marco Materazzi (Internazionale Milano – 6,43), secondat de coechipierul său Javier Zanetti (6,31) şi de colegul lui Chivu de la Roma, francezul Philippe Mexes (6,18). În ierarhia mijlocaşilor, cel mai bine clasaţi au fost Cristiano Doni (Atalanta Bergamo – 6,40), Dejan Stankovici (Internazionale Milano – 6,39) şi Eugenio Corini (US Palermo – 6,37). La atacanţi, Mutu (6,50) şi Ibrahimovic (6,48) au fost urmaţi de Francesco Totti (AS Roma – 6,41).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS