14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChris Vermeulen, surpriza de la Le Mans

Chris Vermeulen, surpriza de la Le Mans

Australianul Chris Vermeulen, de la echipa Suzuki, s-a impus, ieri, la clasa MotoGP, în al cincilea Grand Prix de motociclism viteză al sezonului, disputat în Franţa, la Le Mans. Vermeulen, aflat la prima victorie în carieră la „clasa regină“, l-a devansat cu peste patru secunde pe italianul Marco Melandri de la Honda, al treilea trecând linia de sosire compatriotul său, Casey Stoner, de la Ducati.
Americanul Nicky Hayden (Honda), campionul mondial en-titre, a abandonat cu două tururi înainte de final, în momentul în care se afla pe poziţia a cincea, după ce a căzut la una dintre curbe.
De altfel, Grand Prix-ul Franţei a fost marcat de numeroase abandonuri, pista de la Le Mans fiind udă din cauza ploii care a căzut aproape continuu. Septuplul campion mondial, Valentino Rossi, de la Yamaha, a trecut linia de sosie al şaselea, italianul având serioase probleme cu cauciucurile.
În clasamentul general al piloţilor, pe prima poziţie se menţine Casey Stoner, cu 102 puncte, urmat de Valentino Rossi, cu 81 de puncte, şi de Daniel Pedrosa, cu 62 de puncte. Câştigătorul cursei de la Le Mans, Chris Vermeulen, a urcat pe locul cinci, având 55 de puncte.

Lorenzo continuă să domine la clasa 250cc

Jorge Lorenzo de la echipa Aprilia a triumfat din nou la Le Mans la clasa 250cc. Pilotul spaniol, aflat la a patra victorie în acest sezon, a plecat din pole position şi l-a devansat cu 156 de miimi pe italianul Andrea Dovizioso, de la echipa Honda, care fusese al optulea la start. La sosire, poziţia a treia a fost ocupată de Alex De Angelis din San Marino, care a terminat cursa la aproape trei secunde de câştigător.
După această a cincea etapă din campionatul mondial de motociclism viteză, Jorge Lorenzo este lider în clasamentul general, fiind urmat de Andrea Dovizioso la o distanţă de 32 de puncte.
Poziţia a treia a ierarhiei este ocupată de Alex De Angelis, care l-a devansat, ieri, pe spaniolul Alvaro Bautista, clasat doar pe locul opt la Le Mans. Următorul Grand Prix, cel al Italiei, se va disputa pe 3 iunie, pe circuitul de la Mugello.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS