20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa şi CSSU calculează după formule diferite

Ştiinţa şi CSSU calculează după formule diferite

Comisia pentru Statutul Jucătorului din cadrul FRF a judecat marţi litigiul dintre Ştiinţa şi Clubul Sportiv Şcolar Universitatea Craiova, acesta din urmă cerând să i se plătească 1,8 miliarde de lei în contul celor cinci sportivi transferaţi acum doi ani la gruparea-fanion a Olteniei. Este vorba de juniorii G. Ionescu, Enciu, Anghel, Păpălă şi V. Găman, pentru care Adrian Mititelu a uitat să achite indemnizaţia de formare-promovare.
Alexandru Teuţan, directorul CSSU Craiova, a dezvăluit, ieri, că a propus oficialilor Universităţii, în schimbul renunţării la proces şi, implicit, la banii solicitaţi, să ofere CSSU 30 la sută dintr-un eventual transfer al jucătorului Valerică Găman la altă grupare. Ideea nu le-a surâs conducătorilor Ştiinţei, care se tem că ar putea plăti mai mulţi bani decât dacă achită indemnizaţia de formare. „Şi noi şi Universitatea Craiova am depus actele, comisia urmând să se pronunţe în aceste zile“, a anunţat Teuţan.
Ajuns în faţa membrilor CSJ, directorul CSSU Craiova a aflat că Universitatea vrea să coboare preţul. „Universitatea vrea să plătească mult mai puţin, invocând vechea lege, care prevedea că indemnizaţia de formare este de 6.000 de dolari, nu 360 de milioane de lei vechi, aşa cum prevede noul regulament. Unde s-a mai pomenit aşa ceva? De ce nu ne-au dat banii atunci? Au tras de timp, iar acum vor să plătească după un regulament care nu mai este în vigoare. Aştept decizia CSJ, iar în cazul în care se va da dreptate Universităţii Craiova, voi depune memoriu la Comisia de Apel. Nu ne vom lăsa păcăliţi“, a ameninţat directorul CSSU Craiova.
În cazul în care CSJ va da câştig de cauză Ştiinţei, gruparea olteană ar fi obligată să plătească doar 30.000 de dolari, adică vreo 750 de milioane de lei vechi, pentru cei cinci jucători, o sumă considerabil mai mică decât cea solicitată de CSSU Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS