14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCifre modeste pentru handbaliştii gorjeni

Cifre modeste pentru handbaliştii gorjeni

Clasarea echipei de handbal masculin Energia Pandurii pe locul zece la finalul sezonului 2006-2007 nu este deloc întâmplătoare, procentajul de reuşită al handbaliştilor gorjeni fiind de doar 56%.

Douăzeci de sportivi şi-au adus modesta contribuţie la cea mai slabă clasare a handbalului gorjean din ultimii cinci ani la nivelul primei ligi. Dintre aceştia, doar cinci au evoluat mai mult de jumătate din minutele acestui campionat, Dan Ilieş (1.179 de minute – 76%), Darius Apolzan (1.065 – 68%), Ionuţ Mazilu (1.096 – 70 %), Mădălin Truică (950 – 61%) şi Marius Mihoci (780 de minute – 50%). Se poate spune că doar cei cinci au dus greul acestui sezon, însă procentajele lor de reuşită sunt puţin peste 50%, ceea ce înseamnă că aceştia au fructificat puţin mai mult de jumătate din aruncări.
Cristian Panait este jucătorul care nu a reuşit să strângă minute în campionatul recent încheiat nici măcar cât un meci de handbal. Panait a bifat 56 de minute, astfel că este justificată cedarea lui la o echipă de divizia A. Doar Liviu Andrieş a jucat mai puţin, 15 minute, însă acesta s-a dedicat muncii de antrenor şi mai puţin de jucător. Adrian Eremia a fost obligat de o accidentare să stea destul de mult în afara terenului, acesta încheind sezonul cu 167 de minute, iar Radu Costel cu 103 minute, conducerea echipei Energia Pandurii văzându-se nevoită să renunţe la serviciile celor doi.
Energia Pandurii a arătat multă siguranţă la linia de la şapte metri, în ciuda faptului că a pierdut unul dintre specialişti, Marian Filip. Extrema Darius Apolzan l-a suplinit foarte bine, reuşind să înscrie 18 goluri din 20 de aruncări, acesta fiind completat de Dan Ilieş, cu nouă goluri din 14 aruncări, şi Truică, autorul a 12 goluri din 16 aruncări.

Aproape nuli în deplasare

Energia Pandurii a început sezonul cu o victorie categorică pe teren propriu, rezultat care a plasat-o pe locul doi după prima etapă, cea mai bună clasare a acestui sezon. Ratarea calificării în Cupa EHF a produs un blocaj psihic jucătorilor, urmarea fiind căderea liberă în clasament a echipei până pe locul 12, consemnat în etapa a opta. Echipa s-a zbătut undeva la mijlocul clasamentului, între locurile 5-10, ultimul fiind deţinut în zece din cele 26 de etape ale campionatului. Gruparea din Târgu Jiu a acumulat 19 puncte din 52 posibile, majoritatea fiind obţinute pe teren propriu. Gorjenii nu au prea contat în deplasare, de unde s-au întors cu doar patru puncte, înregistrând un procentaj ridicol, de 17%, pentru o echipă ce tocmai reprezentase România în cupele europene.
În ciuda acestor cifre modeste care reflectă oarecum şi valoarea jucătorilor, noul tehnician al echipei Energia Pandurii, Sorin Toacsen, este încrezător în potenţialul handbaliştilor pe care i-a găsit la Târgu Jiu. „Am văzut în campionatul trecut că sunt jucători care au totuşi valoare, că au cedat din punct de vedere psihic şi le-a fost foarte greu să revină după eşecul din Cupa EHF, unde au fost eliminaţi de o echipă din Cehia. Este un lot bun, de perspectivă, dar, în condiţiile de acum, sigur vor mai veni doi-trei jucători“, a spus Toacsen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS