19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCorleone are leac la acuzele de blat

Corleone are leac la acuzele de blat

Pentru a nu se mai face tot felul de acuzaţii fără probe legate de diverse aranjamente din fotbalul românesc, şeful Ligii Profesioniste a găsit cea mai bună soluţie: depunctarea echipelor în cauză.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a precizat ieri că va propune în cadrul Comitetului Executiv al FRF de astăzi introducerea sancţiunii cu depunctarea în cazul acuzelor de blat neprobate. Totodată, acesta a mai precizat că nu va sesiza Comisia de Disciplină în privinţa afirmaţiilor finanţatorului FC Steaua, Gigi Becali, care spusese că are probe că trei jucători de la FC Argeş au fost contactaţi înaintea meciului cu CFR Cluj. „Ce sesizare să fac dacă Gigi Becali a zis că proba lui este ce i-a spus Penescu? Asta e probă? Ce să fac eu? Eu sunt procuratură sau poliţie? Noi lucrăm la modificarea regulamentului disciplinar, iar mâine (astăzi – n.r.) o să propun în Comitetul Executiv să se introducă sancţiunea cu depunctarea în cazul acuzelor de blat nedovedite. Adunarea Generală a FRF va fi însă în vară, iar atunci se va aproba“, a afirmat „Corleone“.
Întrebat dacă Gigi Becali nu ar trebui sancţionat pentru acuzele de blat, Dragomir a răspuns: „De ce să fie suspendat? El este suspendat deja, ce să-i mai fac? Trebuie să se bage în regulament depunctarea echipei. Pentru că atunci când un oficial este suspendat să nu aibă voie să dea declaraţii, să meargă la echipă şi aşa mai departe. Iar dacă încalcă aceste lucruri, atunci se depunctează echipa pe care o reprezintă. Pentru că Gigi Becali nu poate fi oprit decât dacă i se depunctează echipa, atunci o să tacă. Iar ce a făcut Becali nu e fair-play, a fost doar o tactică de-a lui. Dar nu se poate face nimic acum împotriva lui. El zice că este persoană privată, şi-a dat demisia şi din Consiliul de Administraţie şi spune că nu mai este legat de fotbal“.

Gheorghe Constantin ameninţă cu demisia

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a anunţat ieri că a rămas ferm pe poziţii în privinţa deciziei de a demisiona în cazul în care FFR îi va impune să aducă arbitri străini la finala Cupei României, dintre Poli Timişoara şi Rapid. „O fi făcut Rapid cerere pentru arbitri străini la federaţie, dar la mine n-a ajuns nimic. Dar şi dacă ajunge, şi dacă nu, rezultatul este acelaşi. Va arbitra o brigadă românească. Este exclus să aducem arbitri străini la finala Cupei României. Eu o să mă ţin de cuvânt şi o să-mi dau demisia dacă domnul Mircea Sandu îmi va cere să aduc o brigadă de afară la finala Cupei“, a spus Constantin. „Preşedintele FRF, de când sunt în această funcţie, nu mi-a impus niciodată să aduc sau nu arbitri străini sau să deleg brigăzi româneşti şi nu văd de ce ar face-o de data asta“, a adăugat fostul purtător al ecusonului FIFA.
Vorbind despre recentele greşeli ale celor mai titraţi arbitri români, Alexandru Tudor, Cristi Balaj şi Sorin Corpodean, şeful CCA le-a luat apărarea „fluieraşilor“. „Toţi arbitrii mari au greşit. Arbitri mult mai mari ca ei. Asta nu înseamnă că aceştia trei nu mai arbitrează. Acum nu pot să spun că nu-l dau la finală pe X sau Y. Vom vedea. În săptămâna aceea voi face o analiză a prestaţiilor lor pe întregul sezon. De obicei arbitrul anului conducea finala Cupei României, dar uneori se poate întâmpla să nu se respecte această regulă“, a încheiat vâlceanul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS