19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNu port pică nimănui

Nu port pică nimănui

Atacantul Jiului a vorbit ieri despre cele întâmplate vara trecută la Craiova, asumându-şi întreaga vină pentru neplăcerile create.

Transferat cu surle şi trâmbiţe la Universitatea de la Jiul Petroşani, Gabriel Apetri (foto) nu a jucat în nici un meci oficial pentru gruparea alb-albastră, fiind dat afară din lot cu o săptămână înainte de startul acestui sezon, după ce a fost prins beat în cantonamentul din Lunca Jiului. Conform unei hotărâri luate anul trecut de Comisia pentru Statutul Jucătorului, atacantul de 25 de ani a fost suspendat pe termen nelimitat pentru viaţa extrasportivă pe care a dus-o şi nu avea dreptul să evolueze pentru altă formaţie decât dacă plătea Ştiinţei 20 de mii de dolari. După multe controverse purtate cu Jiul pe la comisiile din cadrul FRF, Ştiinţa a renunţat la bani şi, din martie 2007, a devenit coproprietara lui Apetri, cu 50 la sută, jucătorul primind acceptul de a evolua pentru gruparea din Valea Jiului. Cum mâine cele două echipe se vor confrunta, Gabriel Apetri va fi nevoit să dea ochii cu oficialii craioveni şi cu suporterii Ştiinţei, care îşi puseseră mari speranţe în el.

S-au închis rănile sau şi acum te gândeşti la ce s-a întâmplat vara trecută?
– Pot să spun că am încercat să uit acel episod, dar de câte ori auzeam numele Universităţii… Îmi pare tare rău, a fost o şansă mare şi i-am dat cu piciorul.
– Consideri că puteai fi iertat de conducere, la fel ca Valerian Gîrlă şi George Ciobanu?
– Nu ştiu ce să zic, eu am fost principalul vinovat, copiii ăia nu au greşit cu nimic. Cred că puteam fi iertat, dar nu vreau să vorbesc despre asta pentru că aşa a fost să fie şi nu mai putem schimba trecutul.
– Le porţi pică oficialilor olteni pentru faptul că nu au apelat la alte măsuri şi te-au suspendat?
– Nu, nici vorbă. Repet, eu sunt singurul vinovat. Nu port pică nimănui de la Universitatea, mai ales că doar datorită bunăvoinţei de care au dat dovadă am putut juca în retur la Jiul.
Urmează meciul direct cu Universitatea, cum vezi această partidă?
– Pentru noi este o simplă partidă de campionat, suntem ca şi căzuţi şi nu mai sperăm la nimic. Ar fi fost bine dacă am fi reuşit să facem baremul. Acum nu ne rămâne decât să luptăm şi să încercăm să mai strângem ceva puncte să ne fie mai uşor la anul, în Liga a II-a. Sperăm să facem un joc bun.
Vei juca împotriva Ştiinţei? Ai cumva vreo clauză care îţi interzice acest lucru?
– Nu există nici o clauză în contract. Din punct de vedere fizic, sunt apt de joc, dar numai antrenorul decide dacă voi intra pe teren. Eu aş vrea să joc, ar conta mult pentru mine.
Crezi că vei fi primit cu ostilitate de publicul craiovean?
– Sper să nu. Îi respect foarte mult şi le cer scuze pentru ce s-a întâmplat. Le doresc să aibă parte de echipa pe care şi-o doresc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS