7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPavel a triumfat la dublu

Pavel a triumfat la dublu

Tenismanul român Andrei Pavel a reuşit duminică, alături de germanul Alexander Waske, să câştige proba de dublu a turneului de la Barcelona, care s-a disputat pe zgură şi a fost dotat cu premii în valoare totală de 850.000 de euro. Cei doi, desemnaţi cap de serie numărul 4, s-au impus în finală în faţa cuplului spaniol format din Rafael Nadal şi Bartolome Salva-Vidal cu scorul de 6-3, 7-6 (1), intrând astfel în posesia unui cec de 39.000 de euro. „Cneazul“, care a părăsit competiţia de simplu din turul doi, a făcut un joc excelent alături de partenerul său obişnuit de dublu şi a sărbătorit victoria aruncându-se în piscina arenei ce a găzduit turneul. Pavel şi Waske învinseseră în sferturi, cu scorul 3-6, 6-3, 13-11, cuplul Yves Allegro/Jim Thomas (Elveţia/SUA), iar în semifinale trecuseră de tandemul Nicolas Almagro/Marcel Granollers-Pujol (Spania), cu 4-6, 6-0, 10-5.
Perechea româno-germană ocupă în prezent locul şapte în ierarhia profesionistă, Andrei Pavel şi Alexander Waske având ca obiectiv calificarea la Turneul Campionilor de la Shanghai. „În acest an am pierdut numai în faţa unor perechi de top şi destul de greu. Ţelul nostru este să participăm la Turneul Campionilor“, a precizat Pavel, care, alături de Waske, mai are în palmares în 2007 disputarea finalei de la Rotterdam. Anul trecut, cei doi au câştigat turneul de la München şi au ajuns până în semifinale la Roland Garros.
Proba de simplu a întrecerii de la Barcelona a fost câştigată de spaniolul Rafael Nadal, care l-a învins pe argentinianul Guillermo Canas cu 6-3, 6-4.

Hănescu şi Crivoi, în turul doi la Roma

Tenismenii români Victor Hănescu şi Victor Crivoi au acces în turul doi al turneului challenger de la Roma, dotat cu premii în valoare totală de 21.250 de euro. Hănescu l-a învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-1, 6-1, pe spaniolul Hector Ruiz-Cadenas, în timp ce Crivoi s-a impus, cu 3-6, 6-2, 6-4, în faţa francezului Benjamin Balleret.
Tot în primul tur, Dacian Crăciun a fost învins, cu scorul de 6-4, 6-4, de ucraineanul Oleksandr Dolgopolov jr., iar Adrian Ungur a pierdut, cu scorul de 2-6, 0-6, în faţa germanului Michael Berrer, cap de serie numărul 4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS