20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie de moral pentru Volkswagen

Victorie de moral pentru Volkswagen

Chiar daca echipajul Carlos Sainz / Michel Perin s-a impus in runda de joi, titlul acestei editii a rally-raid-ului saharian va reveni unuia dintre echipajele team-ului Mitsubishi, care ocupa primele doua pozitii in ierarhia generala, cu un avans substantial fata de urmatoarele locuri.


Etapa a 12-a a Raliului Lisabona – Dakar 2007 s-a desfasurat joi, intre localitatile Ayoun El Atrous (Mauritania) si Kayes (Mali). Pilotii au avut de strabatut 484 de kilometri, dintre care 257 de kilometri de proba speciala cronometrata. Etapa de ieri, care s-a desfasurat intre localitatile Kayes si Tambacounda, pe distanta a 458 de kilometri, din care proba speciala reprezinta 260 de kilometri, s-a finalizat dupa inchiderea editiei.


Dupa câteva etape de „seceta“, team-ul Volkswagen a câstigat runda de joi prin echipajul Carlos Sainz / Michel Perin (Spania / Franta), care a strabatut proba speciala in doua ore, 58 de minute si 56 de secunde. Pe pozitia a doua s-a situat tot un echipaj al Volkswagen, Carlos Sousa / Andreas Schulz (Portugalia / Germania), care a fost cronometrat cu timpul de trei ore, doua minute si 49 de secunde. Urmatoarele trei locuri au fost ocupate, in ordine, de Luc Alphand / Gilles Picard (Franta / Mitsubishi; ecart – 4:52), Nasser Saleh Al Attiyah / Alain Guéhennec (Qatar / Franta / BMW; ecart – 6:10) si Joan Nani Roma / Lucas Cruz Senra (Spania / Mitsubishi; ecart – 6:32).


In ciuda victoriei obtinute joi de Volkswagen, titlul acestei editii a Raliului Dakar va reveni unuia dintre echipajele team-ului Mitsubishi, care ocupa primele doua pozitii in ierarhia generala, cu un avans substantial fata de urmatoarele locuri. In clasamentul general, primele cinci locuri sunt ocupate, in ordine, de urmatoarele echipaje: Stephane Peterhansel / Jean-Paul Cottret (Franta / Mitsubishi; 40h42:34), Luc Alphand / Gilles Picard (Franta / Mitsubishi; ecart – 6:29), Jean-Louis Schlesser / Arnaud Debron (Franta / Schlesser-Ford; ecart – 1h34:02), Nasser Saleh Al Attiyah / Alain Guéhennec (Qatar / Franta / BMW; ecart – 1h58:04), Mark Miller / Ralph Pitchford (SUA / Africa de Sud / Volkswagen; ecart – 2h15:55).


Gyenes, pe locul 49 la general


Motociclistul român Emanuel Gyenes a ocupat pozitia a 54-a in cea de-a 12-a etapa a Raliului Dakar. Gyenes a fost cronometrat cu timpul de patru ore, 34 de minute si 47 de secunde, la o ora si o secunda de câstigatorul etapei, spaniolul Isidre Esteve Pujol (KTM), care a fost cronometrat cu timpul de trei ore, 34 de minute si 46 de secunde.


Urmatoarele patru locuri in ierarhia etapei de joi au fost ocupate de pilotii: Paulo Goncalves (Portugalia / Honda; ecart – 3:03), Jacek Czachor (Polonia / KTM; ecart – 4:04), Tom Classen (Africa de Sud / KTM; ecart – 7:13), Fabien Planet (Franta / KTM; ecart – 8:02).


In clasamentul general conduce spaniolul Marc Coma, cu timpul total de 44 de ore, 47 de minute si 16 secunde, urmat la 52 de minute si 48 de secunde de francezul Cyril Despres si la o ora, zece minute si 13 secunde de alt francez, David Casteu. Gyenes se afla pe pozitia a 49-a, la 15 ore, 37 de minute si 20 de secunde de Coma.


Hans Stacey,virtual câstigator


Numai un abandon l-ar putea impiedica pe olandezul Hans Stacey, care piloteaza un autocamion MAN, sa câstige Raliul Dakar. Desi are un avans considerabil fata de adversarii sai in ierarhia generala a „greilor“, Stacey a apasat pedala de acceleratie si in etapa a 12-a, pe care a câstigat-o cu timpul de trei ore, 48 de minute si patru secunde. Urmatoarele patru locuri in clasamentul rundei de joi au fost ocupate, in ordine, de pilotii: Tomas Tomecek (Cehia / Tatra; ecart – 4:53), Wulfert Van Ginkel (Olanda / GINAF; ecart – 5:50), Sergey Reshetnikov (Rusia / Kamaz; ecart – 6:28), Ales Loprais (Cehia / Tatra; ecart – 8:30).


In ierarhia generala a sectiunii autocamioane, Hans Stacey este lider autoritar, cu timpul total de 46 de ore, 26 de minute si 55 de secunde, fiind urmat la mare distanta de rusul Ilgizar Mardeev (Kamaz; ecart – 2h59:36) si de olandezul Wulfert Van Ginkel (GINAF; ecart – 4h24:38).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS