19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMauresmo s-a distrat cu Poutchkova

Mauresmo s-a distrat cu Poutchkova

Amelie Mauresmo a trecut fara probleme in turul al treilea de la Australian Open, competitie in care este creditata cu a doua sansa la titlu dupa rusoaica Maria Sarapova. Frantuzoaica a intâlnit-o ieri pe rusoaica de 19 ani Olga Poutchkova si s-a impus usor, cu scorul de 6-2, 6-2, cele doua jucatoare ramânând pe teren timp de o ora si 12 minute. Inaintea meciului, disputat pe arena centrala „Rod Laver“ cu acoperisul inchis din cauza ploii, Mauresmo spunea despre adversara sa: „Poutchkova? Nu o cunosc deloc, dar daca este din Rusia cu siguranta are un rever cu doua mâini si nu are un serviciu bun“. Asteptarile frantuzoaicei s-au confirmat, Olga Poutchkova comitând multe duble greseli la serviciu. Mauresmo a folosit tactica ei obisnuita, alternând urcarile la fileu cu mingile trimise cu forta de pe fundul terenului, si nu i-a lasat nici o sansa adversarei sale. In primul set, la 1-0 pentru Mauresmo, Poutchkova a reusit un break si a dus scorul la 1-1, acest fapt stârnind chiar zâmbetul frantuzoaicei, care in numai 15 minute a ajuns sa aiba un avantaj de 5-1. Amelie Mauresmo, detinatoarea titlului la Australian Open, se va intâlni in runda a treia cu o jucatoare din Cehia, Eva Birnerova, ajunsa pentru prima data in cariera in aceasta faza a turneului. Birnerova a eliminat-o pe nemtoaica Julia Schruff, dupa trei seturi, scor 6-2, 2-6, 6-2.


Svetlana Kuznetova nu se lasa


Rusoaica Svetlana Kuznetova, a patra in ierarhia WTA si a treia pe lista capilor de serie la Australian Open, si-a continuat si ea cursa spre fazele superioare ale competitiei de la Melbourne. Adversara sa din turul al doilea a fost reprezentanta gazdelor Monique Adamczak (262 WTA), beneficiara a unui wild card, care a cedat cu 6-2, 6-1, dupa exact o ora de joc. In calea spre optimi a Svetlanei Kuznetova va sta compatrioata sa Maria Kirilenko, cap de serie numarul 26, care s-a impus cu 4-6, 6-3, 6-4 in fata altei jucatoare din fostul bloc sovietic, ucraineanca Julia Vakulenko.


In turul trei a ajuns si Nicole Vaidisova din Cehia, favorita cu numarul 10, invingatoare in 54 de minute, cu 6-2, 6-1, in partida cu Milagros Sequera din Venezuela. Nici rusoaica Nadia Petrova (nr. 5) nu a stat prea mult la discutii cu adversara ei, argentinianca Gisella Dulko, pe care a intrecut-o tot la fel de repede, cu 6-1, 6-2. De fapt, ieri nu s-a inregistrat nici o surpriza in competitia feminina de la Australian Open. Pâna si americanca Serena Williams, iesita din forma de mai mult timp, care nu figureaza printre favorite, s-a calificat fara prea mari emotii in turul al treilea, dupa victoria cu 7-6 (4), 6-2 obtinuta in fata luxemburghezei Anne Kremer. Greul abia incepe insa pentru cea mai mica dintre surorile Williams, pentru ca urmatoarea ei adversara va fi Nadia Petrova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS