19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDebutanti in Europa

Debutanti in Europa

Energia Pandurii va lua pulsul handbalului european in fata vicecampioanei Cehiei, iar elevii lui Liviu Andries trebuie sa se autodepaseasca pentru a se intoarce cu un rezultat care sa le dea sperante de calificare.


Gruparea din Târgu Jiu va debuta mâine in cupele europene, de la ora 18.00, in fata echipei din Cehia, HC Gumarny Zubri, joc ce conteaza pentru turul doi al Cupei EHF. Cap de serie, reprezentanta României a stat in primul tur, in timp ce adversara a disputat o dubla mansa cu o echipa din Cipru, invingând in ambele partide disputate in Cehia. Antrenorul Liviu Andries nu poate conta pe sârbul Slobodan Neskov, care nu a primit viza de tranzit si a ramas la Târgu Jiu, restul lotului fiind valid.


Menajat in jocul cu HCM Brasov, Apolzan va evolua pe postul de extrema dreapta, desi se afla in recuperare dupa o luxatie la umar. „Pandurii“ sufera in acest debut de sezon in ceea ce priveste jocul, dar tehnicianul spera intr-un rezultat strâns la Zubri, echipa care nu a impresionat in amicalul din vara cu UCM Resita. „Suntem bucurosi ca România a intrat in Comunitatea Europeana, intram si noi la sfârsitul acestei saptamâni in Europa, dar va fi foarte greu si vom vedea ce va fi acolo. Un rezultat bun in meciul cu Zubri poate insemna chiar si o infrângere la trei sau chiar patru goluri diferenta. Si daca pierzi la patru goluri te poti apoi califica. Dar, pozitiv, inseamna intr-adevar victorie. Noi mergem acolo sa jucam si sa câstigam. Sa speram ca vom iesi din aceasta stare pe care nu mi-o explic. Nu sunt tensiuni la echipa, nu avem probleme, suntem la zi din punct de vedere financiar si nu sunt nici un alt fel de probleme organizatorice“, a declarat Andries inainte de plecarea spre Zubri.


Sala Sporturilor din Târgu Jiu, buna pentru Europa


Prezent la Târgu Jiu cu ocazia meciului dintre Energia si HCM Brasov, secretarul general al FRH, Mihai Marinescu, crede ca Sala Sporturilor din Târgu Jiu va primi acceptul Federatiei Europene de Handbal pentru a gazdui jocuri din cupele europene, sfatuindu-i totusi pe edili sa construiasca o sala moderna, cu o capacitate mai mare. „As vrea sa felicit comunitatea locala si pe cei din conducerea clubului pentru ceea ce au realizat din vara si pâna acum. Cred ca echipa din Târgu Jiu va primi ok-ul din partea Federatiei Europene de Handbal si va putea desfasura jocurile aici. Sigur nu este suficient, se poate face si mai bine si speram ca in viitor se va face ce cred eu ca ar fi bine, având in vedere numarul mare de iubitori ai handbalului si traditia din Târgu Jiu, adica alta sala cu 1.500 – 2.000 de locuri“, a declarat Marinescu.


Energia Pandurii poate spera la turul trei al Cupei EHF numai daca va depasi pasa proasta pe care o traverseaza in campionat. „Calificarea este posibila numai daca vor juca in teren si daca evolutiile lor vor fi peste ce au demonstrat in câteva meciuri din campionat. E clar ca este o diferenta intre ce a fost anul trecut si ce este acum. Anul trecut in lotul echipei erau alti jucatori, acum au venit altii. Probabil mai dureaza pâna când acestia se integreaza perfect in echipa, dar eu cred ca au posibilitatea, având in vedere lotul pe care-l au in momentul de fata, sa se apropie de evolutiile de anul trecut. Cert este ca echipa trebuie completata cu niste jucatori de valoare pentru a aspira in continuare sa se claseze in prima parte a clasamentului Ligii Nationale“, a afirmat oficialul Federatiei Române de Handbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU