7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSandoi merge in Germania la victorie

Sandoi merge in Germania la victorie

Tricolorii mici sunt aproape de o calificare, dupa noua ani, la un Campionat European, dar pentru aceasta trebuie sa depaseasca selectionata Germaniei in meciul decisiv de la Wilhelmshaven.


Drumul nationalei de tineret spre Campionatul European 2007 din Olanda trece mai intâi prin Germania, acolo unde elevii lui Emil Sandoi va trebui sa le arate omologilor nemti ca merita sa joace la turneul final. România nu a mai participat la un asemenea eveniment din 1998, insa si atunci generatia lui Contra, Fl. Petre, Trica sau Frasineanu a intrat in competitie din oficiu, din postura de gazda a turneului. Dupa noua ani, actualii tricolori sunt decisi sa duca reprezentativa „Under 21“ in lumea buna a fotbalului, iar cel care si-a asumat acest obiectiv este tehnicianul craiovean Emil Sandoi.


Moti si compania au inceput bine campania de calificare, cu o victorie categorica, 3-0 cu Irlanda de Nord, intr-un meci in care românii au irosit o multime de ocazii. Batalia decisiva va avea loc insa pe 5 septembrie, pe stadionul „Jade“ din Wilhelmshaven, unde nationala României isi va da examenul de maturitate. Nemtii vor disputa mâine primul lor joc din grupa, in Irlanda de Nord, iar daca nu vor câstiga la o diferenta mai mare de trei goluri, elevilor lui Sandoi le va fi de ajuns si un egal in Germania pentru a merge in play-off-ul de calificare la CE 2007.


„Am incredere deplina in jucatori“


Pentru a pregati cât mai bine confruntarea cu nemtii, selectionerul Emil Sandoi a sunat adunarea de marti dupa-amiaza, 20 de jucatori fiind convocati la CNAF Mogosoaia. Antrenorul oltean s-a declarat optimist in privinta sanselor de calificare ale României, precizând ca echipa se poate impune in Germania.


„Dupa jocul bun cu Irlanda de Nord, ne indreptam spre un meci crucial pentru noi. Am subliniat de la inceput ca acest sistem de calificare ne dezavantajeaza pentru ca fiecare meci se transforma intr-unul decisiv. De asemenea, nu mai trebuie sa subliniez valoarea fotbalului german, dar eu am incredere deplina in jucatori. Cred ca putem chiar sa obtinem o victorie. Vreau ca echipa nationala de tineret sa nu fie doar un laborator pentru echipa mare, ci sa obtina si performante“, a spus Sandoi.


Tehnicianul craiovean este insa constient de faptul ca meciul cu Germania este cu mult mai greu decât cel cu britanicii. „In jocul cu Germania nu ne vom mai intâlni cu ocaziile din partida cu Irlanda de Nord. Punctul forte al nemtilor este puterea de a reveni. I-am urmarit la amicalul cu Olanda, actuala campioana europeana de tineret, meci care s-a incheiat 2-2. De fiecare data au fost condusi si au revenit. Sunt jucatori care nu renunta la lupta pâna la ultimul fluier al arbitrului“, a explicat selectionerul echipei de tineret.


Ferfelea in locul lui Radoi


Emil Sandoi a facut pentru acest meci o ultima schimbare in lot, in locul fundasului lui Poli Timisoara, Sorin Radoi, inca nerefacut dupa accidentarea suferita in meciul cu Irlanda de Nord, fiind convocat Viorel Ferfelea, de la Sportul Studentesc.


Iata si lotul cu care Sandoi va aborda confruntarea cu Germania: Mihai Minca (Rapid), Costel Pantelimon (Poli Timisoara) – portari; Viorel Ferfelea (Sportul Studentesc), Adrian Scarlatache (Jiul Petrosani), Cosmin Moti (Dinamo), Radu Stefan (Dinamo), Marius Constantin (Rapid), Cristian Sapunaru (Rapid), Cristian Pulhac (Dinamo) – fundasi; Andrei Prepelita (FC Arges), Ovidiu Herea (FC National), Adrian Ropotan (Dinamo), George Florescu (Serif Tiraspol), Laszlo Sepsi (Gloria Bistrita), Dacian Varga (Sportul Studentesc) – mijlocasi; Costin Curelea (Sportul Studentesc), Romeo Surdu (CFR Cluj), Andrei Cristea (Poli Timisoara), Hristu Chiacu (Wisla Cracovia), Claudiu Keseru (FC Nantes) – atacanti.


Nationala de tineret va pleca spre Germania sâmbata la prânz, dupa ce ieri a sustinut doua sedinte de pregatire, astazi având programat un joc scoala, iar mâine un singur antrenament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS