19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Cu Ganea la atac

Convocat la nationala dupa ce a dat patru goluri Universitatii Craiova, atacantul „tricolorilor“ sustine ca este pregatit pentru duelul de sâmbata, cu trupa lui Stoicikov.


Jucatorii echipei nationale a României, convocati pentru meciurile cu Bulgaria si Albania, din preliminariile CE 2008, au ajuns la Mamaia, stabilindu-si cartierul general la hotelul Rex. De la reunirea echipei nationale, care a avut loc luni, la ora 11.00, la Casa Fotbalului, au lipsit Ionel Ganea, Cosmin Contra, Adrian Mutu, Bogdan Lobont, Daniel Niculae, Razvan Rat si Laurentiu Rosu, care s-au alaturat lotului luni seara. Ultimul care s-a prezentat la lot a fost Gabriel Tamas, a carui echipa, Celta Vigo, a debutat luni seara, pe teren propriu, cu FC Barcelona, in prima etapa a actualului sezon al Primerei Division. Tamas s-a alaturat ieri coechipierilor sai din echipa nationala.


Ganea: „Nu ne este frica de bulgari“


Ultimul jucator convocat pentru partidele cu Bulgaria si Albania este atacantul dinamovist Ionel Ganea. Acesta l-a determinat pe Victor Piturca sa-l selectioneze dupa ce a marcat patru goluri in partida câstigata duminica seara de Dinamo, cu 4-0, in fata Universitatii Craiova.


„Ganea m-a impresionat in mod deosebit si, pentru ca Buga s-a accidentat, l-am convocat. Am apelat la Ganea mai ales dupa meciul cu Universitatea. Nu s-a pus problema sa aleg intre el si Viorel Moldovan. Se stie ca Moldovan a inceput pregatirile foarte târziu si fizic nu e la parametrii optimi. Nici Ganea nu era in vederile mele, insa a avut evolutii bune si poate ma voi folosi de el“, a spus Victor Piturca.


Imediat dupa ce s-a alaturat lotului nationalei României, Ionel Ganea a spus ca „tricolorii“ nu trebuie sa se teama de bulgari.


„Ma bucur ca am reusit sa revin la echipa nationala, tinând cont ca am fost accidentat in ultimii doi ani. Ne propunem sa obtinem toate punctele. Nu ne este frica de bulgari, pentru ca este primul meci si il vom juca pe teren propriu, insa trebuie sa-i respectam. Daca ne e frica de bulgari, atunci in meciul cu Olanda ce vom face?“, a spus Ganea.


Antrenamente inchise presei


Primul antrenament al „tricolorilor“ s-a desfasurat luni seara, pe stadionul „Farul“. Sedinta de pregatire a fost destul de lejera si a durat o ora si jumatate.


Pâna la meciul de sâmbata, tricolorii vor mai avea o singura sedinta de pregatire deschisa presei, antrenamentul oficial de vineri dimineata. In rest, selectionerul isi va tine echipa departe de ochii publicului si ai presei, programul saptamânal de la Mamaia fiind plin de sedinte tactice, video si de antrenamente inchise. Mâine, tricolorii vor juca un amical cu Farul II, care va fi inchis presei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS