18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOgararu si Soava, chemati la nationala

Ogararu si Soava, chemati la nationala

Cei doi jucatori, care iesisera din circuitul primei reprezentative, se numara printre fotbalistii legitimati in strainatate convocati pentru jocurile cu Bulgaria si Albania, din preliminariile Campionatului European 2008.


Selectionerul României, Victor Piturca, a surprins ieri pe toata lumea când a comunicat numele celor 16 jucatori legitimati in strainatate convocati pentru jocurile cu Bulgaria (2 septembrie, ora 21.00, pe stadionul „Farul“ din Constanta) si Albania (6 septembrie, ora 21.00, pe stadionul „Qemal Stafa“ din Tirana), contând pentru preliminariile Campionatului European 2008. Printre cei convocati de Piturca se numara Florin Soava (Krilia Sovetov Samara) si George Ogararu (Ajax Amsterdam), jucatori care isi cam luasera gândul ca vor mai fi chemati in viitorul apropiat la lotul national.


Florin Soava a fost unul dintre jucatorii preferati ai fostului selectioner Anghel Iordanescu, iar dupa ce „Generalul“ a fost inlocuit cu Piturca, jucatorul care evolueaza in prezent in Rusia, la Krilia Sovetov Samara, iesise din circuitul lotului national.


Surprinde de asemenea si convocarea lui Ogararu, a carui absenta din lotul nationalei a reprezentat in ultima perioada un motiv de disputa intre selectioner si managerul general al clubului Steaua, Mihai Stoica. Oficialul gruparii din Ghencea i-a reprosat lui Piturca faptul ca nu l-a convocat pe fundas la ultimele actiuni ale nationalei, desi acesta avusese evolutii bune la Steaua si reusise si transferul la Ajax Amsterdam. Selectionerul a motivat ca Ogararu este pentru el optiunea a treia pentru postul de fundas dreapta, dupa Cosmin Contra si Valentin Badoi, si ca il va chema la nationala atunci când va juca titular la Ajax.


Lista lui Piturca


Cei 16 jucatori legitimati la cluburi de peste hotare convocati de Piturca pentru jocurile cu Bulgaria si Albania din preliminariile Euro 2008 sunt urmatorii: Bogdan Lobont (Fiorentina) – portar; Cosmin Contra (Getafe CF), George Ogararu (AFC Ajax Amsterdam), Gabriel Tamas (Celta Vigo), Cristian Chivu (AS Roma), Adrian Iencsi (Spartak Moscova), Razvan Rat (FC Sahtior Donetk), Pompiliu Stoica (FC Moscova) – fundasi, Paul Codrea (US Palermo), Razvan Cocis (FC Sheriff Tiraspol), Florentin Petre (TSKA Sofia), Florin Soava (Krilia Sovetov Samara), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva) – mijlocasi, Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (FC Sahtior Donetk) si Daniel Niculae (AJ Auxerre) – atacanti.


Convocarile au fost trimise ieri pentru a respecta termenul regulamentar impus de FIFA in ceea ce priveste telegramele de convocare, existând posibilitatea ca, pâna la ora reunirii lotului la Casa Fotbalului (luni, 28 august, ora 11.00), sa se renunte la unii dintre jucatorii amintiti mai sus din cauza eventualelor accidentari, a statutului lor de rezerva la echipele de club sau a lipsei de forma sportiva.


Numele jucatorilor legitimati la cluburi din tara, convocati pentru aceleasi intâlniri, va fi anuntat dupa disputarea jocurilor din cadrul etapei a 5-a a campionatului national Liga 1.


Stoicikov mizeaza pe unsprezece „stranieri“


Antrenorul Bulgariei, Hristo Stoicikov, a anuntat „stranierii“ pe care mizeaza pentru debutul in preliminariile lui Euro 2008. Bulgaria va juca impotriva României, pe 2 septembrie, in primul meci din preliminariile Campionatului European din 2008, pentru ca apoi, pe 6 septembrie, sa evolueze contra Sloveniei, la Sofia.


Pe lista lui Stoicikov sunt unsprezece jucatori care evolueaza peste hotare, in capul listei fiind Dimitar Berbatov, atacantul pentru care Tottenham a platit 15.000.000 de euro, si Valeri Bojinov, noua stea a lui Juventus Torino. Alaturi de acestia, Stoicikov mai mizeaza pe Dimitar Ivankov, de la Kayserispor, Radostin Kisisev, de la Charlton Athletic, Gheorghi Peev, de la Dinamo Kiev, Ceavdar Iankov, de la Hannover, Zoran Kankovic, de la Dalian Shide, Blagoi Gheorghiev, de la Steaua Rosie Belgrad, Svetoslav Todorov, de la Portsmouth, Stilian Petrov, de la Celtic Glasgow, si Martin Petrov, de la Atletico Madrid.


Stoicikov a spus ca nu-si face probleme inaintea meciului cu reprezentativa României.


„Suntem linistiti inaintea partidei cu România. Trebuie sa aratam un fotbal bun, trebuie sa jucam bine“, a spus tehnicianul bulgar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS