20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii n-au nimic de pierdut!

Oltenii n-au nimic de pierdut!

Orgoliul oltenesc si bonusurile substantiale promise de finantatorul Stiintei ar putea produce astazi o surpriza in tabara aristocratilor „razboinicului luminii“.


Universitatea 2006 este, intr-un fel, in situatia Stiintei din 1964, de dupa promovarea in Divizia A. Lot de perspectiva, dar fara experienta si fara nume celebre, doar cu ambitia si mândria caracteristice oltenilor. „Leii“ din Banie au pornit la drumul dificil al acestei editii a Ligii I cu o noua imagine, aceea a unei echipe dispuse sa ia totul de la capat, sa-si regaseasca identitatea de odinioara, când razvratirea Stiintei impotriva echipelor departamentale din Capitala s-a materializat in câteva titluri nationale si participari in Cupele Europene, cu doua calificari in „primavara“ europeana.


In aceasta saptamâna, mass-media au prezentat unele rezultate ale intâlnirilor directe Steaua – Universitatea din trecut, din sezoanele in care oltenii bateau pe Steaua si pe la Bucuresti, o asemenea victorie istorica petrecându-se chiar in fata fiului odiosului, cu doar trei saptamâni inainte de Revolutia din 1989. Vorba unui suporter, la ce ne ajuta asta acum? Ce a fost a fost, ce s-a dus s-a dus, forta Universitatii de acum nu mai este ce stiam noi din anii de dinainte de Revolutie, iar de prin ’98 incoace, cu o mica exceptie (campionatul 2003/2004), Craiova a intrat intr-un con de umbra.


In ceea ce priveste intâlnirile Stelei cu Universitatea, statistica spune ca in ultimele 15 jocuri oficiale disputate pe terenul „militarilor“ oltenii au reusit doar doua egaluri. Cum scriam mai sus, oltenii pornesc in lupta cu granzii Capitalei cu o politica noua, bazata pe promovarea jucatorilor tineri, iar finantatorul actual se gândeste chiar din primul sezon la o calificare in Cupele Europene. Care ar putea fi argumentele unui asemenea obiectiv, vizat insa de multe echipe in acest sezon competitional? Patronul, superoptimist, pretinde ca lotul actual este de valoare, ca ambitia acestora, coroborata cu cea a lui, va face din Craiova un pol al fotbalului românesc, asa cum a fost pe vremurile „Craiovei Maxima“ si in 1991.


30.000 de dolari prima pentru victoria oltenilor


Adversarul de astazi al Universitatii este insa unul care are câteva atuuri in fata oltenilor: este echipa cea mai omogena din campionat, cu fotbalisti-fotbalisti, caliti in intrecerile Cupelor Europene, cu stabilitate financiara. Spre deosebire de Mititelu, gura sloboda a lui Gigi Becali nu i-a daunat prea mult acestuia. Este adevarat ca vociferarile lui Mititelu au dat, in mare, impresia de sinceritate, dar unele declaratii ale sale nu au avut acoperire si in fapte.


Cel mai elocvent exemplu ar fi in politica transferarilor din aceasta vara, Universitatea nereusind sa-si completeze lotul si cu câtiva fotbalisti cu experienta. Patronul oltenilor ii considera pe multi fotbalisti cu experienta mercenari, dar probabil ca disponibilitatea financiara de moment nu i-a permis asta.


Totusi, pentru meciul de astazi, Mititelu a anuntat ca ofera premii substantiale echipei: 30.000 USD pentru victorie, 20.000 USD in caz de egalitate. Nu stiu daca pe olteni numai banii i-ar face fericiti, dar oricum ar conta. Pe lânga presiunea data de dificultatea meciului cu campioana României, pe capul tinerilor jucatori olteni a aparut acum si alta presiune, aceea a… verzisorilor. „Nu banii ne-au facut pe noi, cei de la Universitatea, sa jucam bine, ci alte elemente care tin de valoare, ambitie, mentalitate, conditii… As putea spune ca, intr-un fel, banii ne-au spurcat, ca sa zic asa!“, a comentat ieri un fost mare fotbalist al „Craiovei Maxima“.


Olaroiu menajeaza astazi multi titulari


Pe ce s-ar baza pronosticurile celor care cred ca astazi Craiova nu va pierde pe „Lia Manoliu“? In meciul de la Timisoara, campionii nu au parut sa aiba acelasi aplomb, adica Steaua de astazi nu straluceste ca in sezonul trecut. In plus, atacantii, cu exceptia fostului jucator al Universitatii, Victoras Iacob, sunt mai mult mijlocasi, iar in aparare absenteaza liderul echipei, Radoi, considerat 50 la suta din Steaua!


Craiova, care astazi nu are nimic de pierdut, va incerca sa-si depaseasca limitele, cum se zice. In campionatul trecut, Vasluiul a reusit sa-i stapâneasca pe stelisti in Ghencea (2-2), de ce n-ar reusi astazi Bornescu si ceilalti? Cosmin Olaroiu, fostul jucator al Universitatii, in prezent antrenorul Stelei, a refuzat ieri sa dialogheze cu GdS: „Nu am nici o opinie despre acest meci Steaua – Universitatea deoarece suntem in silenzio stampa. Regret, dar nu avem voie sa vorbim cu presa“. Conform unor informatii din tabara stelista, Olaroiu s-ar parea ca va menaja mai multi titulari, cum ar fi Carlos (de altfel, accidentat), Iacob, Bostina, Ghionea, Lovin si Nesu.


Liga 1, etapa a 2-a


Programul partidelor: ieri: Gloria – FC National, Farul – Otelul (s-au disputat aseara, dupa inchiderea editiei); astazi: FC Arges – Poli Timisoara (ora 17.00, TVR 2), Rapid – Jiul (ora 18.00, National TV), FC Vaslui – UTA Arad (ora 18.00, Telesport), Steaua – Universitatea Craiova (ora 21.00, Antena 1); mâine: Poli Iasi – Ceahlaul (ora 17.00, Antena 1), CFR Cluj – Unirea Urziceni (ora 18.00, Telesport), Dinamo – Pandurii (ora 20.30, TVR 1).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU