18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSi fotbal când jucati?

Si fotbal când jucati?

Universitatea – Sportul 1-2


• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori 3.000.


• Au marcat: Dina ‘84 / Maxim ‘73, Ferfelea ‘90.


Universitatea: Bornescu – Heath, D. Stoica, Mitchell – Dananae, Piko, Maguire, Rose, Velcovici – Pârvu, Baird. Antrenor: Ovidiu Stinga. Au mai jucat: Jaber, Gârla, Gargalie, Dina, Gaman, Barboianu, Burca, Ojiga.


Sportul: Stancioiu – S. Stancu, Patrichi, Ratiu – Oae, C. Lazar, Maxim, Nicola, Varga – Nae, Curelea. Antrenor: Grigore Sichitiu. Au mai jucat: Ferfelea, Târnacop, Marinas, Costinut.


• Au arbitrat: Silviu Bogdan – Fl. Buzarnescu si G. Tulba.


Putini dintre fotbalistii olteni folositi de antrenorul Ovidiu Stinga in amicalul cu Sportul pot primi nota de trecere, surpriza numindu-se tânarul Piko.


Dincolo de esec si indiferent de câte argumente si declaratii ar da Adrian Mititelu, Stiinta a aratat in meciul de sâmbata ca nu este inca pregatita sa faca fata primei ligi. Echipa a jucat slab, n-a reusit sa lege prea multe pase la mijlocul terenului si si-a creat foarte putine ocazii de gol. Este evident ca Heath nu poate suplini absenta lui Ciuca, post scos la concurs in aceasta perioada de acumulari.


In disperare, Stinga l-a trimis fundas pe irakianul Jaber, insa si acesta s-a dovedit vulnerabil. A tremurat la majoritatea interventiilor, iar la ultimul gol a fost depasit foarte usor de Ferfelea. „Nu este usor sa-i ceri unui jucator sa schimbe postul“, i-a sarit Stinga in ajutor irakianului.


Pentru a-i face loc lui Baird in atac, tehnicianul oltean l-a retrogradat pe Rose in linia mediana, dar Joshua nu a reusit sa se ridice la nivelul asteptarilor. A gresit multe pase si s-a facut de prea putine ori util echipei. La fel ca si Michael, care a fost inexistent pe teren. In ceea ce-l priveste pe Lucian Pirvu, acesta n-a demonstrat ca poate fi o solutie in ofensiva Stiintei. Surprinde totusi evolutia tânarului Piko, mijlocas care este in crestere de forma. In schimb, „explozia“ lui Maguire inca se lasa asteptata.


Stinga ar intra la joc


Cât priveste tactica de joc, aceasta a fost paguboasa, preferându-se mingile lungi de angajament si pasele decisive peste apararea adversa, care nu au ajuns niciodata la destinatie. In schimb, jocul pe benzi a fost aproape inexistent, Velcovici si Dananae multumindu-se doar cu centrarile date la incalzire. Interesant este ca alb-albastrii au fortat prea putin in momentele in care scorul era alb, accelerând abia dupa golul reusit de Maxim (‘73). Apoi, dupa punctul lui Dina (‘84), Sportul a mai servit o lectie juvetilor, care s-au aruncat spre poarta lui Stancioiu sperând ca vor mai inscrie o data. Scapat pe contraatac, Ferfelea (‘90) l-a ridiculizat pe Jaber si a marcat la vinclul portii lui Bornescu.


La sfârsitul meciului, Stinga a tras si el concluziile. „Sunt nemultumit de evolutia unor jucatori care au fost titulari. Fata de Universitatea, care sufera la capitolul relatii de joc, Sportul se vede ca este o echipa omogena“, a spus tehnicianul oltean, care a incheiat partida cu un cuplu inedit in atac, Dina – Dananae, si a vorbit din nou despre posibila sa revenire pe teren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII