19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMisiune imposibila pentru Deschamps

Misiune imposibila pentru Deschamps

Tehnicianul „bianconerilor“ este constient ca echipa sa, care a fost retrogradata si penalizata cu 30 de puncte, are sanse mici sa promoveze in Serie A.


Furie si resemnare la primul antrenament efectuat de Juventus Torino in vederea pregatirii sezonului 2006/2007. Dupa cum informeaza presa italiana, principalul protagonist la reunirea lotului „bianconerilor“, retrogradati in Serie B si penalizati cu 30 de puncte, a fost noul antrenor al echipei, francezul Didier Deschamps. Acesta a fost aclamat de cei peste 200 de suporteri prezenti pe marginea terenului si la sfârsitul sedintei de pregatire a vorbit cu ziaristii.


„Ne va fi foarte greu sa promovam in primul an. Cu 30 de puncte penalizare este practic imposibil. Avem insa datoria sa incercam. Poate in urma recursului o sa se reduca penalizarea la 20 de puncte, dar si asa ar fi dificil. Stim ca acum in Italia vom fi mai urâti de unii si mai iubiti de altii. Noi suntem pregatiti pentru orice provocare si vom raspunde numai pe teren“, a spus Deschamps.


Suporterii juventini care au urmarit antrenamentul au adresat injurii lui Guido Rossi, comisarul extraordinar al Federatiei Italiene de Fotbal, si au strigat: „Juventus suntem noi“ si „Fara Juve nu e campionat“.


Fara vedete la primul antrenament


La prima sedinta de pregatire a noului sezon, Didier Deschamps nu i-a avut la dispozitie pe jucatorii participanti la Campionatul Mondial, aflati inca in vacanta. Tehnicianul francez a efectuat antrenamentul cu urmatorii fotbalisti: Landry Bonnefoi, Antonio Mirante si Matteo Trini – portari; Federico Balzaretti, Giovanni Bartolucci, Alessandro Birindelli, Francesco Calanchi, Giorgio Chiellini, Nicola Legrottaglie, Andrea Masiello, Felice Piccolo, Andrea Rossi, Pietro Zammuto – fundasi; Paolo De Ceglie, Giuliano Giannichedda, Olivier Kapo, Andrea Luci, Marco Marchionni, Claudio Marchisio, Ruben Olivera, Matteo Paro, Cristiano Zanetti – mijlocasi; Valeri Bojinov, Tomas Guzman, Raffaele Palladino, Giuseppe Sculli, Rey Volpato si Marcelo Zalayeta – atacanti.


Juventus, ironizata de rivali


Dupa retrogradarea echipei Juventus Torino in divizia secunda si penalizarea ei cu 30 de puncte, ca urmare a scandalului meciurilor trucate in care a fost implicata, ironiile suporterilor echipelor rivale nu au intârziat sa apara.


In Torino, multi dintre suporterii celeilalte echipe a orasului, AC Torino, merg pe strada imbracati in tricouri de culoare visinie pe care este imprimat textul „Juve in B, iar eu ma bucur“. Tricourile proaspat imprimate dupa sentinta de vineri a judecatorilor si-au facut repede aparitia in multe magazine, putând fi cumparate chiar si de la benzinarii. Retrogradarea echipei Juventus coincide cu promovarea in Serie A a formatiei AC Torino.


Inventivitatea suporterilor nu s-a oprit insa aici, o multime de sonerii pentru telefoanele mobile având ca tema retrogradarea „bianconerilor“ facându-si aparitia pe piata. Una dintre ele suna astfel: „Trenitalia va anunta ca trenul «bianconero» va pleca de la Torino cu 30 de puncte intârziere si va opri in urmatoarele statii: La Spezia, Genoa, Albinoleffe, Trieste, Vicenza, Brescia, Verona, Mantova, Modena, Bologna, Piacenza, Rimini, Cesena, Arezzo, Frosinone, Pescara, Napoli, Bari si Crotone (orase cu echipe in Serie B – n.r.)“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS