21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCalificare fara glorie

Calificare fara glorie

Grupa H


Ucraina – Tunisia 1-0


„Olympiastadion“, Berlin, spectatori: 65.000.


A marcat: Shevchenko ‘71-p.


Ucraina: Shovkovskiy – Sviderskiy, Rusol, Nesmachniy – Tymoschuk, Shelayev, Gusev, Rebrov (‘54, Vorobey), Kalinichenko (‘75, Gusin) – Shevchenko (‘88, Milevskiy), Voronin. Antrenor: Oleg Blohin.


Tunisia: Boumnijel – Haggui, Jaidi, Ayari, Trabelsi – Mnari, Bouazizi (‘79, Ben Saada), Chedli (‘79, Santos), Namouchi – Nafti (‘90, Ghodhbane), Jaziri. Antrenor: Roger Lemerre.


Cartonase galbene: Sviderskiy, Shelayev, Tymoschuk, Rusol / Jaziri – 2, Bouazizi.


Cartonas rosu: Jaziri ‘45.


A arbitrat: Carlos Amarilla (Paraguay).


Pentru tunisieni, partida de ieri dupa-amiaza, de pe „Olympiastadion“ din Berlin, a avut o importanta deosebita. Pentru gloria de a califica in premiera Tunisia in optimile Cupei Mondiale, jucatorii africani aveau nevoie de o victorie, in timp ce ucrainenilor le era necesar un singur punct.


Ţinând cont de importanta meciului, ambii tehnicieni au fost nevoiti sa foloseasca in partida de ieri cei mai buni jucatori pe care i-au avut la dispozitie, chiar daca 15 dintre fotbalistii celor doua echipe avea deja un cartonas galben si erau in pericol de suspendare. Tunisienii nu au putut insa sa-l recupereze complet pe cel mai bun jucator al lor, atacantul de origine braziliana Silva Dos Santos, care a luat loc pe banca de rezerve.


Stiind ca este periculos sa joace la remiza, europenii au inceput in forta meciul si i-au supus pe tunisieni unei presiuni permanente. Prima ocazie de gol a partidei a aparut abia la jumatatea primei reprize si a apartinut elevilor lui Oleg Blohin, un contraatac purtat de Rebrov fiind finalizat de Tymoschuk, insa sutul expediat de mijlocasul ucrainean de la zece metri lateral stânga a fost respins de Boumnijel (‘22). Voronin (‘24) si Shevchenko (‘31) au fost si ei aproape de gol, in timp ce africanii au apelat doar la suturile de la distanta, nereusind insa sa-i dea emotii lui Shovkovskiy. Tunisienii au primit o grea lovitura in prelungirile primei reprize, când Jaziri a facut un fault inutil la centrul terenului, primind astfel cel de-al doilea cartonas galben si fiind eliminat.


Repriza secunda a fost mult mai slaba calitativ decât prima parte a meciului, spectatorii prezenti in tribunele stadionului berlinez fluierându-i copios pe jucatorii celor doua echipe. Nici una dintre echipe nu a parut dispusa sa-si asume riscuri, din aceasta cauza fazele de poarta fiind foarte rare. Elevii lui Lemerre au avut sansa sa deschida scorul in minutul 66, când Ayari a executat foarte bine o lovitura libera de la 20 de metri, mingea deviata de zid trecând putin peste poarta. Arbitrul paraguayan Carlos Amarilla trebuia sa acorde lovitura de la 11 metri la aceasta faza, Voronin, aflat in zid, deviind mingea cu mâna. Daca nu le-a dat penalti tunisienilor, Amarilla a acordat o lovitura de pedeapsa ucrainenilor, la o faza la care Shevchenko a cazut usor in careu. Penaltiul a fost transformat de acelasi Shevchenko: 1-0 (‘71).


Ucrainenii s-au calificat meritat in optimi, insa succesul lor este umbrit de ajutorul pe care l-au primit ieri din partea arbitrului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS