18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSpectacolul a lipsit

Spectacolul a lipsit

Grupa C


Olanda – Argentina 0-0


„Commerzbank Arena“, Frankfurt, spectatori: 43.000.


Olanda: Van der Sar – Boulahrouz, Ooijer, Jaliens, De Cler – Sneijder (‘86, Maduro), Cocu, Van der Vaart – Van Persie (‘67, Landzaat), Van Nistelrooy (‘56, Babel), Kuijt. Antrenor: Marco van Basten.


Argentina: Abbondanzieri – Burdisso (‘24, Coloccini), Ayala, Milito, Cufre – Mascherano, Rodriguez, Cambiasso, Riquelme (‘79, Aimar) – Messi (‘69, Cruz), Tevez. Antrenor: Jose Pekerman.


Cartonase galbene: Kuijt, Ooijer, De Cler / Cambiasso, Mascherano.


A arbitrat: Luis Medina Cantalejo (Spania).


Pentru Argentina si Olanda, singura miza a meciului pe care si l-au disputat miercuri seara, pe „Commerzbank Arena“ din Frankfurt, a fost adjudecarea primului loc in grupa, ambele formatii fiind calificate in optimi dupa primele doua etape. Ocupanta fotoliului de lidera a „grupei mortii“ va evita in faza urmatoare câstigatoarea Grupei C, Portugalia, si va juca in compania Mexicului, o adversara mai comoda decât selectionata lusitana.


Desi ambele formatii au vizat victoria, cei doi antrenori au hotarât miercuri seara sa-si odihneasca unii dintre titulari si sa-i fereasca de cartonase care i-ar fi impiedicat sa joace in optimi. La sud-americani nu au evoluat Luis Gonzalez, Heintze, Sorin, Savilo si Crespo, in timp ce in tabara olandeza, Van Basten nu i-a utilizat pe Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, Van Bommel si Robben. „Vreau insa sa am tot lotul valid pentru optimi“, si-a motivat alegerea selectionerul Olandei. „Toti jucatorii din lot sunt titulari“, a spus, la rândul sau, Jose Pekerman.


In prima repriza, „portocala mecanica“ a avut mai mult posesia balonului, insa nu si-a creat mari ocazii de gol. Nici argentinienii nu i-au dat emotii lui Van der Sar, in ciuda unor actiuni individuale spectaculoase ale lui Riquelme si Messi. Mitanul secund le-a apartinut argentinienilor, dar elevii lui Pekerman nu au reusit sa puncteze.


Desi a fost asteptat cu interes de iubitorii fotbalului, meciul de la Frankfurt nu s-a ridicat la nivelul pretentiilor. Ambele formatii au suferit la capitolul omogenitate, lucru normal daca ne gândim la faptul ca fiecare dintre cei doi antrenori a lasat pe banca de rezerve câte cinci titulari. Oricum, ambele formatii merg in optimi, Argentina urmând sa joace cu Mexic, iar Olanda cu Portugalia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS