21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLa un pas de surpriza

La un pas de surpriza

Grupa H


Spania – Tunisia 3-1


Stadion „Gottlieb-Daimler“ – Stuttgart, spectatori: 47.000.


Au marcat: Raul ‘72, Torres ‘77, ‘90 – pen. / Mnari ‘8.


Spania: Casillas – Sergio Ramos, Puyol, Pablo Ibanez, Pernia – Xavi, Xabi Alonso, Senna (‘46, Fabregas), Luis Garcia (‘46, Raul) – Torres, David Villa (‘56, Joaquin). Antrenor: Luis Aragones.


Tunisia: Boumnijel – Haggui, Jaidi, Ayari (‘57, Yahia), Trabelsi – Mnari, Bouazizi (‘57, Ghodhbane), Chedli, Namouchi – Nafti, Jaziri. Antrenor: Roger Lemerre.


Cartonase galbene: Puyol / Ayari, Jaidi, Guemandia, Mnari.


A arbitrat: Carlos Simon (Brazilia).


Spania a fost condusa in cea mai mare parte a meciului si a revenit pe final când a reusit sa inscrie de trei ori in poarta Tunisiei.


Echipa lui Aragones a inceput tare meciul, obtinând prima lovitura de colt in minutul doi. Apoi, suturile lui Luis Garcia (‘2) si Villa (‘6) au incins partida, dar, contrar asteptarilor, cei care au marcat au fost africanii. Jaziri (‘8) a sutat puternic din interiorul careului mare, Casillas a respins, mingea a revenit la Mnari, care, din sase metri, nu l-a iertat pe portarul Realului. Spania si-a revenit rapid din soc si a fortat in atac, dar, in ciuda ocaziilor create de Luis Garcia (‘15), Torres (‘19 si ‘44), Ramos (‘25), Xabi Alonso (‘40) si Pablo (‘45), golul a refuzat sa pice in poarta Tunisiei. Nici in repriza a doua ibericii nu au fost lipsiti de emotii, desi si-au continuat ofensiva la poarta lui Boumnijel. Antrenorul Luis Aragones i-a scos de la cutie pe Raul si Fabregas, iar mai târziu pe Joaquin, mutarile acestuia dând mai multa consistenta atacurilor Spaniei, ai carei suporteri asteptau cu nerabdare macar un gol in poarta Tunisiei. Si acesta a venit in minutul 72, când Joaquin a urcat pe partea dreapta, i-a centrat lui Torres care a sutat la poarta, Boumnijel a respins gresit, iar Raul, pe faza, a marcat. A fost lovitura care i-a debusolat pe tunisieni. Acestia n-au avut puterea sa conserve rezultatul, defensiva selectionatei africane intrecându-se in greseli pâna la finalul partidei. Torres a reusit dubla marcând in minutul 77 din actiune si in minutul 90 dintr-o lovitura de pedeapsa obtinuta tot de el, devenind golgheterul la zi al Cupei Mondiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS