21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Remiza echitabila

Un egal cât o victorie, asa s-ar putea caracteriza isprava americanilor, tinând cont de numele mari impotriva carora au jucat.
Desi superioritatea italienilor era evidenta, americanii nu s-au resemnat si au sperat ca vor obtine un rezultat mare. Si acest lucru s-a si intâmplat, pentru ca Italia nu a fost intr-una dintre cele mai bune zile, chiar daca a reusit sa deschida scorul prin Gilardino, care a reluat din sase metri fara nici o speranta pentru Keller (’22). Bucuria italienilor nu a durat decât cinci minute, pentru ca elevii lui Bruce Arena au reusit sa restabileasca egalitatea gratie lui Zaccardo, care a deviat mingea in propria poarta. Italienii au incercat sa revina in joc, si, cu toate ca au combinat mai mult, si s-au apropiat de careul advers nu au reusit decât sa-l evidentieze pe portarul Keller, spre iritarea suporterilor din tribuna.
Nervozitatea din teren nu a ramas fara urmari, centralul partidei eliminând câte un jucator de la fiecare echipa, insa acest lucru nu a schimbat cu nimic datele problemei in teren, fluierul primei parti indicând egalitatea.

Americanii au fost aproape de surpriza

Nici dupa pauza italienii nu au reusit sa rupa gura târgului, desi americanii au mai „pierdut“ un om, pentru ca Pirlo (’48), Toni (’58), Perrotta (’61) nu au avut luciditatea necesara in fata portii adverse. Acelasi lucru se poate spune si despre americani, pentru ca Reyna nu a gasit spatiul portii de la 16 metri (’59), si nici McBride, care scapat pe partea stânga, a sutat din alergare, dar mult pe lânga poarta (’63). In minutul 65, Beasley a reusit sa puncteze pentru SUA, dar golul nu a fost validat din pricina faptului ca McBride s-a aflat pe traiectoria balonului si era in pozitie de offside, spre deziluzia lui Bruce Arena. Del Piero a animat finalul partidei, dar nici el si nici ceilalti coechipieri nu au reusit sa salveze blazonul Italiei. Remiza a fost in schimb in conformitate cu cele intâmplate pe terenul de joc, americanii demonstrând foarte multa dârzenie, mai ales spre finalul partidei, când italienii au cautat cu disperare golul doi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU