18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIranul nu a rezistat atacurilor mexicanilor

Iranul nu a rezistat atacurilor mexicanilor

Mexic – Iran 3-1


• Stadion „Frankenstadion“, Nürnberg, spectatori: 41.000.


• Au marcat: Bravo ‘28, ‘76, Zinha ‘79 / Golmohammadi ‘36.


Mexic: O. Sanchez – Mendez, R. Marquez, Osorio, Salcido – Torrado (‘46, L. Perez), Pardo, Franco (‘46, Zinha), Pineda – Bravo, Borgetti (‘52, Fonseca). Antrenor: Ricardo La Volpe.


Iran: Mirzapour – Kaebi, Rezaei, Golmohammadi, Nosrati – Mahdavikia, Nekonam, Karimi (‘63, Mandanchi), Teymourian – Ali Daei, Hashemian. Antrenor: Branko Ivankovic.


• Cartonase galbene: Torrado / Nekonam.


• A arbitrat: Roberto Rosetti (Italia).


Arena „Frankenstadion“ din Nürnberg a fost arhiplina aseara, peste 41.000 de spectatori asistând la prima confruntare din Grupa D, Mexic – Iran. Având ca obiectiv declarat depasirea fazei grupelor, ambele echipe au abordat meciul cu gândul la victorie, jucând deschis si incercând sa-si puna in valoare atuurile. Trupa lui Ricardo La Volpe s-a bazat pe rapiditatea jucatorilor din ofensiva si pe soliditatea defensivei, in timp ce echipa lui Ivankovic, care beneficiaza de experienta unor fotbalisti care evolueaza sau au evoluat in Bundesliga, a incercat sa-si valorifice talia superioara, „bombardând“ careul advers cu numeroase centrari.


Mexicanii au reusit sa deschida scorul in minutul 28, prin Bravo, care a reluat din apropiere o centrare deviata cu capul de Franco. Dupa numai opt minute, Golmohammadi a profitat de o bâlbâiala a defensivei mexicane si a restabilit egalitatea cu un sut de la sase metri, care a trimis balonul sub transversala.


Nemultumit de prestatia mijlocasilor sai, La Volpe a facut doua schimbari la pauza si se parea ca va regreta aceasta deciziei deoarece, in minutul 52, s-a vazut nevoit sa opereze si cea de-a treia inlocuire, atacantul Borgetti acuzând o intindere musculara. Totusi, schimbarile au fost inspirate, noii intrati revitalizând ofensiva echipei din America Centrala.


In debutul reprizei secunde, nici una dintre echipe nu a parut dispusa sa-si asume riscuri, iar fazele de poarta au fost foarte rare. Totusi, mexicanii au insistat mai mult, iar in minutul 76 s-au desprins la 2-1, Bravo realizând „dubla“ in urma unei greseli a portarului Mirzapour si a fundasului Rezaei. Cu moralul la pamânt, iranienii au mai incasat un gol in minutul 79, Zinha inscriind cu capul din mijlocul careului mare.


Finalul partidei i-a gasit pe iranieni atacând cu fundasii la mijlocul terenului, insa acest lucru nu a mai putut schimba soarta intâlnirii. Mexicanii au sarbatorit succesul in stilul caracteristic si se gândesc deja la optimi, faza de care ii mai desparte o victorie in meciul cu Angola, de pe 16 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS