19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMisiune indeplinita

Misiune indeplinita

Dinamo II – Universitatea 2-2


• Stadion „Florea Dumitrache“ , spectatori: 300.


• Au marcat: Damaschin ’50 (p), Musat ’63 / Bornescu ’82 (p), Saceanu ’90+1.


Dinamo II: Perianu – Nitu, Chiacu, Dragomir, Craciun – Huzuneanu, Sascau, Darie (’55, Musat), Simion (’72, Constantin) – Costea, Damaschin (’83, Alexe). Antrenor: Ion Marin.


Universitatea: Bornescu – Ciuca (’32, Gaman), D. Stoica, Craciunescu – Dananae, A. Tudor (’54, G. Ionescu), Saceanu, Velcovici – Gârla, Dina (’66, Gane) – Piturca. Antrenor: Ovidiu Stinga.


• Cartonase galbene: Huzuneanu, Nitu, Dragomir / Ciuca, D. Stoica, Saceanu.


• Au arbitrat: L. Uihely – B. Medrea, M. Rigo.


Alb-albastrii au remizat in „Groapa“, la capatul unui meci slab, cu foarte multe duritati, perfectând actele celor de la Dinamo II pentru Divizia C.


Incidentele petrecute in tribuna, aproximativ 250 de fani dinamovisti casapind 30 de suporteri ai alb-albastrilor, au condus la amânarea fluierului de debut cu 25 de minute, si asta pentru ca fotbalistii Universitatii au parasit terenul de joc in semn de solidaritate. Daca punctele nu contau prea mult, atât Stiinta, cât si Dinamo II având situatia clara inainte de meci, fotbalistii celor doua grupari au jucat doar pentru orgoliu. Tensiunea, care nu a parasit ruinele fostului stadion „Victoria“ nici dupa incidente, a fost consemnata si pe terenul de joc, personajele principale apelând si la pumni in minutul 24, ca urmare a intrarilor dure ale gazdelor.


Numai fotbal nu a fost


Nimic din ceea ce s-a petrecut pe teren in prima repriza nu a semanat cu un joc de Divizia B, si asta pentru ca juvetii erau marcati de incidentele din tribuna, iar dinamovistii erau mai preocupati de picioarele adversarilor decât de minge. Practic, singurele evenimente notabile au fost consemnate in minutul 20, când centralul Uihely l-a trimis pe Ovidiu Stinga pe acoperisul unei cladiri, si in minutul 43, când balonul a trecut la o palma de transversala, la o lovitura de cap a lui Piturca. In rest, toti cei prezenti la ultima partida a Universitatii in Divizia B au fost partasi la un joc anost, fara executii frumoase si fara ocazii de poarta.


Arbitrii si-au intrat in rol


Nici dupa pauza nu s-au schimbat prea multe pe terenul de joc, desi jucatorii s-au mai calmat si au incercat sa se concentreze asupra jocului in sine, doar o schimbare de atitudine a brigazii de arbitri. Prima data când si-a dat in stamba centralul Uihely a fost in minutul 50, când Sascau s-a lasat, pur si simplu, jos lânga Gaman, penaltiul obtinut fiind transformat de Damaschin. Au urmat alte momente confuze, la fiecare atingere dinamovistii primind fault. O greseala colectiva a defensivei alb-albastre i-a permis lui Musat sa mareasca avantajul de pe tabela, fara ca Bornescu sa aiba vreo reactie (’63).


Universitatea a iesit mai mult la joc pe final, presiunea prelungita soldându-se cu un penalti obtinut de Alex Piturca, transformat cu „sete“ de Bornescu, care a devenit unul dintre golgheterii echipei cu patru reusite. Insistentele alb-albastrilor aveau sa fie rasplatite abia in primul minut de prelungire, când Saceanu, beneficiind de degringolada apararii adverse, a sutat violent din 12 metri, fara speranta pentru Perianu.


Universitatea si-a ispasit „pedeapsa“, o data cu fluierul de final al meciului din „Groapa“, revenind increzatoare pe prima scena a fotbalului românesc.


Dina a fost palmuit


Prestatia stearsa a lui Mihai Dina nu a fost trecuta cu vederea de Ovidiu Stinga, care l-a inlocuit in minutul 66 cu „Jerry“ Gane, si nici de Silvian Cristescu. Directorul sportiv al Universitatii a cedat nervos si, imediat dupa inlocuire, dupa câteva cuvinte „dulci“ i-a administrat o corectie fizica atacantului craiovean. Gestul lui Cristescu a fost dezaprobat de intregul staff alb-albastru aflat pe banca tehnica, mai ales ca Dina nu a comentat in nici un fel atitudinea oficialului craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII