16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSarapova s-a suparat

Sarapova s-a suparat

Fosta lidera mondiala, rusoaica Maria Sarapova, a acuzat organizatorii turneului de tenis de la Roland Garros, care au fortat-o sa intre in competitie din prima zi, desi acuza o accidentare la glezna dreapta si solicitase o zi in plus de odihna. Sarapova si-a manifestat regretul ca Federatia Franceza de Tenis „se gândeste mai mult sa vânda biletele si sa faca bani decât la sanatatea jucatoarelor“. In final, rusoaica a reusit sa se califice in turul doi salvând trei mingi de meci in fata americancei Mashona Washington, pe care a invins-o cu 6-2, 5-7, 7-5, insa a fost nemultumita de atitudinea organizatorilor.


„Am cerut sa nu joc duminica, insa parca as fi vorbit unui surd. Nu-mi place ca Federatia Franceza s-a gândit mai mult la vânzarea biletelor pentru a face bani decât la sanatatea jucatoarelor. Eu ma aflu aici sa câstig, nu sa vând tichete de intrare“, a spus Sarapova. „Este pacat, deoarece, venind aici, am riscat foarte mult posibila mea participare la Wimbledon, iar pentru mine Wimbledon este un turneu mult mai important decât Roland Garros. As fi putut sa ramân acasa si sa ma uit la televizor. Iar daca ma aflu aici, este pentru a da tot ce pot, atâta vreme cât voi putea suporta durerea“, a adaugat a patra jucatoare a lumii, pentru care acest turneu de Mare Slem este cel mai putin reusit din cariera, in patru participari ea netrecând niciodata de sferturile de finala.


Mauresmo s-a calificat greu


Duminica a intrat in competitie si principala favorita a turneului de la Roland Garros, frantuzoaica Amelie Mauresmo. Lidera WTA s-a chinuit cu americanca Meghann Shaughnessy (locul 59 WTA), de care a dispus greu, cu 6-4, 6-4, calificându-se in turul secund, unde o va intâlni pe rusoaica Vera Douchevina. In schimb, Sarapova o va avea ca adversara in turul doi pe jucatoarea ceha Iveta Benesova, care a trecut cu 7-5, 6-3 de reprezentanta gazdelor, Pauline Parmentier.


In primele meciuri din competitia feminina de la Roland Garros, dotata cu premii in valoare de 6.145.760 de euro, s-au mai inregistrat rezultatele: Marion Bartoli (Franta, nr. 25) – Aurelie Vedy (Franta) 6-1, 6-0; Ai Sugiyama (Japonia, nr. 22) – Elena Daniilidou (Grecia) 6-7 (1), 6-0, 6-3; Dinara Safina (Rusia, nr. 14) – Vera Zvonareva (Rusia) 6-3, 7-5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS