19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportS-au dus in America sa doarma!

S-au dus in America sa doarma!

România – Uruguay 0-2


• Stadion „Memorial Coliseum“, Los Angeles, spectatori: 8.000.


• A marcat: Vargas ‘46, ‘58.


România: Lobont – Contra, Tamas, Iencsi (‘67, M. Radoi), P. Stoica – O. Petre (‘66, D. Goian), Soava (‘46, Bostina) – Oprita (‘56, Nicolita), Cocis, Mutu – M. Niculae (‘46, D. Niculae). Antrenor: Victor Piturca.


Uruguay: Carini – Lopez, Valdez, Godin, Scotti – Perez (‘72, Gonzalez), Pablo Garcia, Giacomazzi – Estoyanoff (‘86, Fernandez), Vargas (‘79, Surraco), Abreu. Antrenor: Oscar Washington Tabarez.


• Cartonase galbene: Tamas, Iencsi / Estoyanoff, Abreu, Pablo Garcia.


• A arbitrat: Kevin Scott (SUA).


Elevii lui Piturca au jucat fara vlaga in meciul de ieri, cu Uruguay, si au pierdut fara drept de apel in fata formatiei sud-americane.


Partida dintre România si Uruguay, care s-a disputat ieri, pe stadionul „Memorial Coliseum“ din Los Angeles, a fost urmarita de 8.000 de spectatori, multi dintre acestia fiind români. Din pacate, suporterii tricolorilor prezenti la meci au fost dezamagiti de prestatia elevilor lui Victor Piturca. Fotbalistii reprezentativei noastre au parut adormiti, jucând fara vlaga si gresind in dese rânduri. In schimb, sud-americanii au lasat impresia unei echipe omogene, odihnite, cu o conceptie clara de joc, scorul final al partidei reflectând corect ostilitatile din teren.


In cadrul turneului din Statele Unite, nationala României va mai sustine doua partide, urmând sa joace sâmbata cu Irlanda de Nord, de la ora 4.00 (ora României), si cu Columbia, de la ora 22.30, ambele la Chicago, pe stadionul „Soldier’s Field“.


Tamas si Iencsi, ca si inexistenti


Sud-americanii au inceput jocul mai agresiv, dar tricolorii au echilibrat partida si au avut o prima ocazie in minutul 8, când Cocis a sutat de la marginea careului mare pe lânga poarta lui Carini. Patru minute mai târziu, Mutu l-a incercat pe portarul lui Cagliari, dar acesta nu a avut probleme si a retinut balonul.


Uruguayenii au observat repede ca stoperii României, Tamas si Iencsi, nu se inteleg foarte bine, desi sunt coechipieri la Spartak Moscova, si au fortat centrul defensivei noastre. Sud-americanii au avut o prima sansa de gol in minutul 15, dar Lobont, lasat singur, a scos senzational un sut din sapte metri. Acelasi Lobont a salvat din nou poarta noastra in minutul 27, când a respins sutul expediat de la opt metri de Abreu, care era nemarcat in mijlocul careului. In minutul 38, România a avut prima sansa de gol, Marius Niculae reluând cu capul, de la zece metri, putin pe lânga poarta.


Vargas ne-a dat doua goluri


Uruguay a deschis scorul in secunda 35 a reprizei a doua, când Tamas a gresit o pasa catre Iencsi, mingea a ajuns la Vargas, care a inscris din apropierea careului mic. Dupa gol, publicul prezent la meci a inceput sa scandeze numele lui Banel Nicolita. In minutul 56, mijlocasul Stelei a fost introdus in locul lui Oprita, iar peste doua minute Uruguay a majorat scorul la 2-0, Vargas inscriind de la zece metri, dupa ce Lobont a respins gresit o centrare de pe partea dreapta.


Dupa ce si-au dublat avantajul, sud-americanii au renuntat la ofensiva, preferând sa se apere si sa contraatace. Jucatorii nostri au presat mai mult, dar ocaziile au fost putine si nu foarte clare. In minutul 72, Nicolita i-a pasat in careu lui Mutu, care a intors un adversar, insa a fost blocat in ultimul moment. Tot mijlocasul Stelei a avut sansa golului de onoare, dar reluarea sa cu capul din marginea careului mic a fost scoasa de Carini (‘83). Ultimele ocazii de gol ale partidei de la Los Angeles le-au apartinut lui D. Niculae si Mutu, insa atacantii României nu au reusit sa-l invinga pe Carini.


Fluierul de final al arbitrului Kevin Scott a fost asteptat cu nerabdare de jucatorii ambelor formatii, uruguayenii plecând sa sarbatoresca victoria, in timp ce tricolorii s-au dus la hotel pentru a-si continua somnul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU