16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEuropa, la picioarele Barcelonei

Europa, la picioarele Barcelonei

FC Barcelona – Arsenal 2-1


• Stadion „Stade de France“, Paris, spectatori: 80.000.


• Au marcat: Eto’o ‘76, Belletti ‘81 / Sol Campbell ‘37.


FC Barcelona: V. Valdes – Oleguer (‘71, Belletti), Puyol, Marquez, Van Bronckhorst – Deco, Edmilson (‘46, Iniesta), Van Bommel (‘61, H. Larsson) – Giuly, Eto’o, Ronaldinho. Antrenor: Frank Rijkaard.


Arsenal: Lehmann – Eboue, Toure, Campbell, A. Cole – Pires (‘20, Almunia), Gilberto, Fabregas (‘74, Flamini), Hleb (‘85, Reyes) – Ljungberg – Henry. Antrenor: Arsene Wenger.


• Cartonase galbene: Oleguer, Larsson / Eboue, Henry.


• Cartonas rosu: Lehmann ‘18.


• A arbitrat: Terje Hauge (Norvegia).


Catalanii au intors rezultatul in doar cinci minute si au cucerit trofeul Ligii Campionilor pentru a doua oara in istoria clubului.


Daca in urma cu 12 ani, Barcelona pierdea de o maniera categorica finala cu AC Milan in care pornea ca favorita (scor 0-4), miercuri seara, pe „Stade de France“ din Paris, aflati in aceeasi postura, catalanii au cucerit Liga Campionilor. A fost al doilea succes din aceasta competitie, dupa cel din 1992, insa unul care s-a conturat greu. Arsenal a confirmat forma excelenta din acest sezon si s-a aflat la 75 de minute de marea lovitura, dar spaniolii s-au trezit la viata si au intors soarta partidei in doar cinci minute.


„Tunarii“ au inceput meciul la intimidare si s-au napustit spre careul Barcelonei, irosind in primele minute doua mari ocazii de gol. A venit insa minutul 18 si lucrurile au luat alta turnura. Eto’o a scapat singur cu Lehmann, acesta l-a agatat in marginea careului, mingea a ajuns la Giuly, care a marcat, dar centralul Hauge a oprit jocul, anulând golul si eliminându-l pe portarul german. Wenger l-a sacrificat in aceste conditii pe Pires si a fost nevoit sa schimbe din mers tactica echipei. Englezii au devenit brusc mult mai prudenti si s-au inchis in aparare, iar catalanilor le-a fost imposibil sa le desfaca jocul, in ciuda vedetelor de talie mondiala din linia ofensiva. Ronaldinho, de la care toata lumea astepta spectacol si goluri, a oferit foarte putine momente de magie, golul picând, surprinzator, in poarta Barcelonei. Sol Campbell a marcat superb cu capul, din interiorul careului, la o centrare a lui Henry, si Arsenal a inceput sa spere.


Ploaia a adus victoria Barcelonei


Pauza a fost un sfetnic bun pentru Rijkaard, care a facut trei schimbari inspirate. Iniesta a adus un plus de viteza in ofensiva catalana, iar Larsson si Belletti au fost responsabili cu intoarcerea rezultatului. Totul s-a petrecut pe o ploaie londoneza pornita parca la comanda si care a avantajat Barcelona.


Henrik Larsson l-a servit ideal in careu pe Eto’o, care l-a fixat pe Almunia si a inscris la coltul scurt, tot suedezul aflându-se la originea golului triumfului catalan. Larsson a interceptat un balon in marginea careului englez si l-a trimis lui Belletti, acesta punctând printre picioarele nefericitului Almunia. Brazilianul si-a trecut in cont prima reusita in tricoul Barcelonei, dar una extrem de importanta, care i-a adus gruparii blaugrana trofeul Ligii Campionilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU